Амфилохије у Божичној посланици оштро против абртуса и Деда Мраза

Поделите:

Митрополит црногорско приморски Амфилохије критиковао је у Божићној посланици право на абортус, називајући га „чедоморством, човекоубиством, христоубиством и богоубиством”.

Значајан део посланице уочи предстојећег Божића, Амфилохије је посветио теми абортуса, наводећи да „није случајно” да је то право „озакоњено у време атеизације људског рода”.„Није чудо што се у тим истим временима празник мајке замјењује празновањем ‘жене’ (даном жена), то јест нечим безличним”, навео је митрополит СПЦ-а.

Према његовим ријечима, утроба жене је створена да буде радионица живота. „Уништавањем природе око нас лишавамо је њеног богоданог смисла. Убијањем зачете деце, материна утроба се претвара у радионицу смрти”, рекао је Амфилохије. Митрополит црногорско приморски у Божићној посланици говорио је и о „комерцијализацији” Божића и Деда Мразу.

„Творац и дародавац вечног живота претвара се у старчића који дели деци обичне дарове… Предвечни Бог који рођењем од Деве остаје Дете мало, обдарујући тиме не само децу него и сво човечанство – вечном младошћу, своди се на трговчића и забавника дечијег”, навео је Амфилохије у Божићној поруци.

Амфилохије је оценио да „није нимало случајно што су обезбожене убице небеског очинства у XX веку постале оцеубице, матероубице и детеубице”. „Тако и данашњи хуманизам који се темељи на разоваплоћењу Бога Логоса, на његовом свођењу на Деда Мраза… обоготворује детеубиство, матероубиство и оцеубиство, стремећи да уништи свето тројство, то јест дете, мајку и оца, које је слика и образ Бога Љубави, Оца и Сина и Духа Светога”, навео је митрополит СПЦ-а.

Бета

Поделите:
1 reply

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *