Дане Чанковић: Mрзитељи ВИДОВДАНА су одлазећи глобалисти

Поделите:

Напад на Портал Видовдан.орг због списка „Топ–листа хашких лобиста“ са твитовима познатих, а након пресуде генералу Ратку Младићу, који се најбоље осликава кроз текст „Власт подстиче фашистичку атмосферу у друштву“ објављеном 7. 12. о.г. у листу Данас, је само мала епизода  у стратегији глобалистичке борбе против националног идентитета и националиста – родољуба. Појединци улазе у такву борбу због личних материјалних интереса, губитка идентитета па све до патолошког стања њихове свијести. Али и такву малу епизоду напада не треба игнорисати већ разоткривати и тражити узроке тог напада и шта се иза њега крије.

Антинационалисти више причају о национализму него националисти, али на начин, да користећи се нацистичким методама, правду замијену неправдом, истину  лажима, националисте изједначе са фашистима, као и да природно стање колективитета и појединца, а то је национализам, патриотизам и родољубље, представе као нешто што је зло, ретроградно. Због такве идеологије  могли су се успјешно прикрити истински геноцид и разне врсте злочина над српским народом, почињени у Другом свјетском рату али и послије њега као и у задњем рату 1991-1995; 1999. Да ли се ми, као припадници тог страдалног народа, због прикривања, осјећамо као да смо саучесници у том злочину? Имамо ли осјећај одговорности или ћемо само причати „Срби су најгори“…

Српски народ је родољубив, своје воли а туђе поштује. Нажалост,  још увијек нема изграђену националну елиту која ће га водити. За очекивати је да ће и Видовдан, али и антинационалисти, по принципу акције и реакције, убрзати стварање такве елите, а на радост народа.

Дане Чанковић

ВИДОВДАН

Поделите:

8 Коментари

  1. Nacionalna elita se ne gradi komunistickom paranojom. To sto vi pisete ima sve primese komunisticke propagande samo u oblandi nekog nacionalizma. Medjutim to vase i nije nacionalizam nego neki izolacionizam. Ne moze biti “anti nacionalista” neko ko kaze zeim da moja Srbija bude u NATO paktu i da ima za saveznike najjaceni najbogatije zemlje sveta. Beneficije za srbiju su tu ocite i taj ko to zeli je nacionalistabu najpozitivnijem smislu. Neko ko kaze zelim da se otvore dosijea Sluzbe koja je terorisala a i dan danas nazaduje moj narod moze samo da bude patriota a ne onaj ko kaze da to sad i nije vazno. Tako da je portal Vidovdan uz neke veoma dobre tekstove ipak izgubio kompas pri pravljenju te podele i “vonjate” malo na 1945,1946 po stilu.

  2. Hm,hmm..nacionalizam,je najgori oblik,organizovanja,drzave i drustva. Nacionalizam,je opasan po ljudske zivote,poput sporazuma,Dobrice Cosica i Franje Tudjmana u Karadjordjevu,o podeli Bosne i Hercegovina 1992. godine.

  3. Ако Данас напада Видовдан, он је сигурно на правом путу. Гледао сам Анђелковића на ТВ , заједно са Шешељом, Филом и другима, поводом пресуде Ратку Младићу. Његове речи су управо оно што Срби очекују од Видовдана и што даје наду да се ствара српска елита. Нормално је да све у Хрватској носи хрватско име , почевши од Хрватског сабора. На пример, у Хрватској су Хрватске железнице, а у Србији су железнице Србије. Чак је и Матица српска својевремено прилагодила печат југословенској идеји. Он је огроман јер су на њему имена и националних мањина, па би се Матица лако могла преименовати у Матицу војвођанску.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here