Ђорђе Стојковић: Радун се замерио и левим и десним екстремистима

Поделите:

Портал Видовдан, а то значи и његов оснивач и дугогодишњи уредник Бранко Радун је оптужен да је „фашиста“ од стране либерала. Пре неколико година исти тај Бранко Радун је оптужен да је „србомрзац“ од стране десничара. Неки би помислили да је тај човек направио велики идеолошки заокрет за неколико година. Тачније, помислили би они који поверују да су прва и друга оптужба тачне. Они који су упознати са његовим радом на порталу „Видовдан“ и у другим медијима знају да су и прва, као и друга оптужба делако од истине.

У првом случају, Бранко Радун је оптужен да није био довољно Србин, зато што је износио објективне чињенице и ставове на порталу „Видовдан“ и није био довољно десничарски острашћен. Неки људи сматрају да ако ниси по њиховим правилима патриота, онда си „србомрзац“.

Свако од нас има своје виђење тога шта то значи бити Србин и патриота, али јасно је да Радунов патриотизам није ултрадесничарски настројен и због тога је етикетиран од оних који то јесу. Он се није придружио кривичном гоњењу особа које су му налепиле ту нечасну етикету и због тога га поштујем, јер је доказао да хришћански Срби имају једну значајни особину, а то је да праштају.

Неколико година после, Радун и редакција “Видовдана” су опет радили свој новинарски посао, прикупили су неколицину твитова познатих личности у вези са пресудом Ратку Младићу и то су окачили на портал уз саркастичан наслов. Овај пут је оптужен да је „фашиста“.

Свако од нас има своје виђење тога колико левичарски и либерално мораш да размишљаш да би био добар „грађански Србин“. Радунови либерални ставови нису били довољно добри пре неколико година неким људима да би га сматрали „добрим патриотским Србином“ па је постао „србомрзац“ у њиховим очима.

Данас, Радунови патриотски ставови нису довољно добри неким људима да би га сматрали добрим „грађанским Србином“ те је постао „фашиста“ у њиховим очима. Ако питате мене, тај Радун се опасно приближио да га неко трећи прогласи „објективним“ јер је успео једнако да се замери левој и десној страни политичког спектра.

Поделите:

3 COMMENTS

    • To je lažna, drugovi i drugarice, la-la-la? ŽNA! Žna, drugovi i drugarice, lažna…le-le-lee-vi-le-vi, deugovi i drugarice? CA! Ca, drugovi i drugarice, levica…

      Luuune lafe, kumanjoro stara :)))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here