Ињац: Грађанска Србија има комплекс према Загребу!

Поделите:

У ауторској емисији политичког аналитичара Бранка Радуна „Аргументи“, која се емитује на Новосадској ТВ, гост је био Жељко Ињац, главни и одговорни уредник портала Видовдан.

На питање зашто су истоветни ставови српске грађанске опозиције и Загреба према властима у Србији, Ињац је рекао да је то ствар комплекса и осећаја инфериорности који грађанска Србија има према Загребу.

Погледајте:

Поделите:

3 Коментари

  1. Комплекс према Загребу може да происходи једино из Стокхолмске љубави према насилнику – Загреб је симбол српских ужаса, притом пулен опасног Запада. Уколико је неко дефинитивно опчаран западним вредностима: катедралама, ауто-путевима и кавом са врхњем – може да помеша да су то и загребачке вредности, а што је свакако кудикамо цивилизованије од наших дивљачних Андрића, Црњанског, Тесле, Косова и трте-мрте..

    Ко је, ма и мало завирио у загребачки миље – зна да је то оно што јесте и што другачије и не може бити: досадна провинција на граници Мител-Еуропе, Балкана и Алпа; где је главна вест да Лопатни млати Терезу, а да се Погорелић венчао са Бербером. На њихове концерте у Лисинском већина долази због „бала“ после концерта, а који је врхунски догађај у малој поспаној паланци.

    • Него биће да неке паре стижу преко Загреба – то би му онда подигло „цивилизацијску разину“ до неслућених висина. Некоме ко верује како струја расте у утикачу, а да је Андрић једна улица поред Председништва – не вреди ни нудити остале еуропске вредности, осим пара.

  2. Pa to je zato sto je gradjanska opcija izasla iz sinjela ucenja UDBE o Velikosrpskoj Hegemoniji koju propoveda i zlikovac Lune sa svojim komunistickim ocem i majkom. UZgred ta gradjanksa opozicija ne samo da je duboko komunisticka….nego za njih i neke ekstremene krugove SPC-a obavlja zadatak gadjenja zapada. Danas bilo kom Srbinu da kazes kako nas zapad bas i ne voli, svi ce kao marva da klimaju glavom. A niko da se zapita kako su amerikanci tresnuli 2 atomske bombe u Japan pa su danas prijatelji i saveznici. Resenje je Monarhija i Vuk Draskovic, jer oni celu tu Udbasku pricu okrecu na glavu…..nema klanjanja nikome ali ima iskrenog zapadnog partnerstva. A ne sugavog ruskog uvlacenja u bulju.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here