Јелена Вукоичић: Кад се нађемо у безизлазу прво страда достојанство!

Поделите:

Посланици Српске листе сутра ће у парламенту тзв. Косова подржати нову владу на челу са Рамушом Харадинајем, човеком и директно и командно одговорним за убиства на хиљаде Срба, за којим је и сама Србија расписала Интерполову потерницу. Колико је само овај чин доказ посрнућа, трагедије и безнадежности стања у којем се налазе ова земља и овај народ. А опет, овакав је чин и очекиван и логичан. Када човек западне у проблеме из којих нема излаза (или он не види излаз) прво страдају достојанство и самопоштовање. Додуше, раније је било и оних којима је част била и изнад живота, па су за њу гинули, али то су сад углавном само музејски примерци. Исто је и са државом. Држава без економске и политичке суверености није ништа друго него врећа за ударање и крпа за брисање ципела. У њој је све могуће и очекивано, и ништа није ”испод части”, ако подразумева свакодневно преживљавање за појединца и политичко преживљавање за власт. Љубљење руке Рамушу Харадинају? Зашто да не..може и то у рок службе. И тако се све у овој земљи већ одавно претворило у риjалити шоу. Нема разлика између политике и естраде, криминалаца и поштених људи, правих и лажних диплома, односно има, али на њих више нико скоро да и не обраћа пажњу. Тако је то када нестану достојанство и самопоштовање, или, другим речима, када хоћете да уништите појединца или читав народ, прво му ”сломите кичму”, а после радите шта хоћете..

Поделите:

2 Коментари

 1. па ганди је рекао нешто као: гладном човеку је хлеб Бог.
  није то србска специјалност. не схватајмо ово лично.
  брже ћемо наћи излаз ако смо хладне главе.

  даклем:
  пошто карта преко долине Безизлаза, у којој не расте смоква (осим она која рађа на чичку)?
  чиме платити, шта оставити и шта жртвовати?
  и у ком моменту на том путу рећи СТОП?!

  треба ли се и по коју цену упуштати у коло са оним рогоњом?

 2. Сломљен си ако мислиш да си сломљен. Поништено ти је достојанство ако мислиш да су га поништили.

  Ко насрће на туђе достојанство и самопоштовање? Па онај који га сам нема. Да ли могу да сломе тако човека или народ? Јаког не могу. Према томе Србине, ма где си, Буди јак, што не значи насилан или агресиван. Бити јак значи бити психички јак и максимално паметан, како би издржао ударце. Према томе, нема разлога за бригу. Проблем је у том другом, а не у нама.

  Хлеб? Како је то певала Тања Бошковић:Не бригај бригу живот се стара, док буде људи биће и пара итд…

  Косово не треба дати, нити је оно сада независно. У фокусу светске политике није Косово, него имиграциона инфилтрација у срце Европе, а зна се шта то значи, као и потенцијални нуклеарни рат,чију могућност ја не бих искључила.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here