Милорад Вукашиновић: Они који нападају Видовдан треба боље да се информишу!

Поделите:

Читајући коментаре против „Видовдана“ у листу „Данас“, не могу а да не поменем све оне светске интелектуалце који су свих ових година писали о Хашком трубуналу као продуженој руци НАТО на овим просторима. То су пре свега недавно преминули проф. Едвард Херман који је са групом сарадника на десетогодишњицу „пада Сребренице“ (2005) сачинио извештај Сребреничке истраживачке групе
који је бацио потпуно ново светло на те догађаје. Питам се и да ли су овдашњи „хашки лобисти“ погледали филм норвешког редитеља Олеа Флијума „Сребреница. Издани град“ у којем искључиво Бошњаци (попут шефа сребреничке полиције Хакије Мехољића) говоре о договорима Клинтона и Изетбеговића  како жртвовати житеље Сребренице да би се исконструисао разлог за НАТО ударе на положаје Војске РС. Да ли овдашњи „хашки лобисти“ знају да је експлозија у Васе Мискина у Сарајеву, због које су уведене бруталне санкције СРЈ, избачена из оптужнице против генерала Младића. Коначно, како је могуће да неко говори о помирењу као циљу Хага када буквално нико није одговарао за српске жртве у овом рату.

Милорад Вукашиновић

 

Поделите:

4 COMMENTS

    • Oni koji su „nepismeni“ vade se da su ih „pismeni“ izdali, a „pismeni“ se vade na nepismene, a između njih suštinske razlike nema jer sve bi prodali za novac, i lopovi su i jedni i drugi, samo mugućnosti im nisu iste!

  1. Lako je „svetskim intelektualcima“ da „pametuju“ posle „bitke“ po „tuđim leđima“! Gde je tu domaća „intelektualna elita“? Zašto su domaći „intelektualci“ dozvolili da do takvog nešto (u opšte) i dođe? U tome je problem! U domaćoj „intelektualnoj eliti“ kao što je SANU i druge političke i sl. institucije! U njima, srbskim intelektualnim i političkim elitama nedostaje političke pameti i svake mudrosti, odnosno, nedostaje građanske zrelosti, jer sve je podložno novcu i sve je na prodaju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here