Милош Дојчиновић: Напад на Видовдан, доказ медијског спиновања

Поделите:
Етикетирајући магазин Видовдан као ,,реметилачки фактор‘‘ , псеудо-грађанска Србија окупљена око најомиљенијег дневног листа, још једанпут је доказала врхунац медијског спиновања. Овакви поступци само упућују, да су слободни интернет магазини, на којима се још увек могу прочитати различита мишљења од неолибералних ставова, трн у оку западној медијској провинијенцији, која је неочекивано свеприсутна у земљи, у којој већина становништва нема позитивно мишљење о западној политици.
Не видим проблем у томе што су јавни ставови одређених опозиционара објављени путем средства јавног информисања. Будући да су њихови политички ставови слични и готово идентични са политичким ставовима Хашког трибунала, не видим разлоге њихове љутње јер су поменути у тексту као присталице рада истоименог суда. Текст који је објављен на сајту Видовдана је више сатиричног карактера, и није имао за циљ никакав ,, списак за одстрел‘‘, већ обавештавање читалаца о политичким активностима опозиције.
Хашки трибунал је као суд погазио све принципе непристрасног суђења, слободно судијско уверење је заменио судским пресудама под политичким утицајем, кривично гоњење је спроводио по монтираним оптужницима. То је све за последицу имало ослобађање бројних ратних злочинаца, почевши од Насера Орића, Анте Готовине, Рамуша Харадинаја и осталих. Помирење народа бивших југословенских држава бачено је у заборав, имајући у виду да за српске жртве, готово ниједан хрватски, бошњачки или албански генерал није кривично одговарао.
Опозиција има право на своју подршку Хашком трибуналу, али зато мора бити спремна да сноси последице таквих политичких ставова пред бирачким телом Србије. У Србији је већинско негативно мишљење о споменутом суду и са таквим мишљењем прозападни опозиционари морају да се суоче.
Спиновањем и проглашавањем других медија за ,,фашистичким‘‘ само зато што су ,,изван њиховог домена‘‘ није ништа друго, већ неуспели покушај каналисања незадовољства због немогућности остваривања политичке подршке у већинском делу Србије.
Милош Дојчиновић
ВИДОВДАН
Поделите:

1 COMMENT

  1. Veoma mi imponuje otvorenost ovog portala za kritička (pa i ona koja su veoma kritička, gotovo na granici teških reči) mišljnja jer oni koji vrše vlast se medijski (i zakonski) zaštitili od svake teže kritike i od zakonskih sankcija, što zači da su po zakonu „imuni“ (imaju imunitet) i su apsolutni gospodari i raspolažu narodom (ljudima) i materijanim dobrima kao sopstvenim resursima! Kakve koristi od „skidanja embarga“ sa tajnih dokumenata (dosijea) nakon 30 god. (ili 50) godina? Svakako da još ima živi zlikovaca koji sede u SANU (ili u su u penziji) a koji su veoma odgovorni za velike zločine (ili su bili tiho i uživali povlastice) takvih ima i u SANU i u SPC, i to treba da izađe na videlo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here