Ненад Узелац: Која је разлика између Харадинаја и Тачија

Поделите:

Нема је, и један и други кољачи и терористи. Зашто оволика халабука против Харадинаја, а није је било против Тачија? Зато што је ово још једна добра прилика да се опере сопствена савест због сопствене немоћи да се ствари промене, зато што је ово још један одраз немоћи патриотског покрета. Нек сам ја написао статус или текст и сада могу мирно да легнем због испуњене ми патриотске дужности. Све је лаж и све је сујета. Гледам како људи перу своју сујету пљујући друге, окрећу леђа некадашњим пријатељима док се у цркви крсте и куну у православље, како перу своју савест и немоћ поводом Харадинаја и нападањем других, а не само тог потеза. И шта? Ствари се промениле? Статус је убио Харадинаја? Једина сврха свега тога су опрана савест и задовољена сујета.
Један мој пријатељ причао је својевремено са саветником британског премијера Камеруна и овај му каже овако: шта ви Срби хоћете? Изгубили сте рат, а то се плаћа територијама. Никоме на Западу није јасно шта хоћете. Још у мају 2000. на НАТО конференцији у Братислави НАТО је дао наредбу државама да се све усмери на што пре признавање Косова и стварање косовске државе. Шта хоћу да кажем? Они су од 1999. све усмерили у неповратном правцу за Србију, а Србија то може да успорава надајући се некој промени ствари у њену корист. Сви преговори Коштунице, Тадића и свих других су били лаж за све што следи. Повукли смо се војно са Косова 1999, предали смо Косово Европској унији 2010, уканалили себе пред МСП 2010, отворили бриселски процес преко Тадићија и Борка и као последицу потписали Бриселски 2013. Шта је била алтернатива том процесу? Не наш избор већ њихов: нека нова 1999. или 2004. И све ово данас је последица свега тога, историјског процеса од 150 година, а посебно ВОЈНОГ повлачења 1999. када ти немаш фактички суверенитет над својом територијом и други доле одређује судбину. У таквим условима Србији остаје да се довија, купује време и некако задржи Србе на Косову, док се не деси нешто што процес може обрнути у нашу корист. Хоће ли „руски цар“ данас да сачува Косово? Не може ни он, а не Србија, а не патриотски покрет или неки статус и нечија опрана савест и сујета. Руски цар не може Русе у Донбасу да сачува.
И уместо да се нађу модели и услови да се та немоћ промени, да дубоку српску државу тј. инстиуционалну моћ Србије све више држе патриоте, па да се утиче на оно што може како би се ствари мењале, а једног дана створили услови да се боље брани Косово, већи део патриотског покрета се свео на прање савести због сопствене немоћи и прање сујете нападима на друге који неће да перу савест оргијајући по друштвеним мрежама нити да траже изговоре за сопствену немоћ. И то је толико постало бљутаво да у томе нема сврхе учествовати. Уместо прања савести и задовољења сујете могао би патриотски покрет мало да засуче рукаве па завуче руке у канализацију и почне да је отпушава. Али како то урадити без жртвовања образа и сујете? Вечита мана великих Срба.

Ненад Узелац

Поделите:

10 COMMENTS

 1. je tesko obmanjivati, ako to sami ne zele.Ovaj tekst je primer samoobmanjivanja, da bi se opravdalo ono sto se ne moze opravdati i stvarnost usaglasila sa licnim fantazijama, pricom o tome kako se izdaje KiM samo da bi se prikrilo da se trenutno odvija preuzimanje „institucija duboke drzave“ od strane Bate Gasica, Vulina, Vucelica i ostalih osvedocenih politickih vizionara, a sve pod vodjstvom onoga koga se ne sme imenovati, naime u tekstu su pomenuti i Kostunica i Tadic i Borko i Briselski porazum kao posledica Borkovog, samo njegov potpisnik ostaje neimenovan, posle cega , preuzimanja „institucija doboke drzave“, ce doci do renesanse.Popunjavanje institucija „patriotama“ je samo jos jedna verzija popunjavanja institucija partijskim kadrom, rodjacima i prijateljima, jer ko ce biti bolji patriota od rodjaka i prijatelja patriota iz SNS-a, odnosno poziv patriotskoj opoziciji da pridje „patriotskoj“ vlasti, pa da pocne da preuzima institucije preko stranackog povezivanja sa SNS, kao, valda, vlasnikom institucija, a ne preko zakonskih procedura, cime se i izrazava odnos prema zakonu i njemu zasnovanim institucijama.Nije ni cudo sto se priznavanje zakona „Kosove“ ne shvata kao priznavanje drzave „Kosove“, jer za srpsku vlast drzava i zakoni (institucije) nisu isto.Patriotizam je puniti institucije onima koji ispunjavaju kriterijume, a ne „patriotama“.

 2. Кога ви заебавате? Рекао вам Путко и Пацоли да е он добар? Он е тежак злочинац, и уз помоћ САД србска войска мора на Косово равно, а Албанцима сва права и слободе. Мораю плаћати струю и комуналие. Мораю доказати да су Илири. Ако не докажу, њигово е само оно што су поштено купили од србске багре и олоша коии су брата оставили, а Калуђерицу саградили. Све што су отели, мораће вратити, Империя не признае „чие овце, тога и ливада. Проблем у поштеним преговорима биће имовина СПЦ. Њу нису отели Албанци, него српски комунисти. Ту ће се ломити копља, око Метохие. Али авай, ми немамо експерте, само успаване доминаше у САНУ, Матица….катастрофа, зло од науке.

 3. Роде, све смо ближи истини. Ми у експертском тиму за преговоре о Космету уз посредство Империее требамо др Йована Деретића а не имбициле из САНУ. Он е алфа и омега, са њим зезања нема, нема муда, само лаю, одлично влада енглеским. Као дип. историчару Бгд Универзитета част ми е била да му будем водоноша. Др Деретић се мора укључити у озбљне разговоре са Арбанасима кое Харадинай само формално прихвата а у бити руска директива Пацоли нерешеног Балкана. Сербиа мора „у напад“. Мора се знати ко су Срби а ко Арбанаси? Дачићев говор у УН е био патриотски, али е то само средњи век и плитко ко тањир. Ако тврдите да су Албанци Илири какве везе они имаю са Илирском канцеларииом у Бечу? Ево само едног од стотину доказа да се у разговоре укључе озбиљни људи од науке, а не они коии у САНУ долазе на партию домина.

 4. Ako je Kosovo srpskom NARODU u dusi, ONO ce ostati i teritorijalno srpsko. Plasim se da je “ bistrenje“ svega srpskog u Narodu ucinilo svoje: crkvena Zvona nekada su, od sela do sela, sa brda na brdo, vesti prenosila i znala su kome ih prenose; ovo je vreme elektronike. Zvona su po Bogu i pronose samo Istinu; elektronika je (i)
  po djavolu, te moze i laz i istinu. Srpskom Narodu je djavo uvalio ono sto se zove PINK: tridesetak godina pinkovanja, hocu reci “ bistrenja“ Duse je, po ucinku, vise, mnogo, mnogo vise
  nego trista godina uzdizanja i cuvanja Duse Bozijom „alatkom“ imenom Zvona.
  Pinkovanje je preuzelo, u medjuvremenu, sve medije- ufarmila se dusa, u velikom bratu sebe nasla, pocepala se u parove, zadrugarci, postala Paradom samoimenujuci se Velika…, a sve po zadatku: zavrsiti onaj proces bistrenja! I STA? „narod“ nocu “
  „budan“, danju sanja kad ce doci noc- jovonanovo…
  Ako se je icemu dobrom nadati, uraditi dve stvari. Prva: ukinuti PINK, fizicki, kako bi otpoceo proces depinkovizacije.
  Druga: hitno oformiti „tim“ za Kosovo. U njemu nesmije biti ni jedan politicar i ni jedan clan tzv. SANU, posebno ni jedan „profesor“ istorije sa Fil fakulteta koji
  brozoslinavi. NA celu tima Jovan Deretic, niko drugi! On bira clanove tima, niko drugi! Ima apsolutno odresene ruke da radi onako kako on smatra da je najbolje- tako ga ovlascuje narod.U duhovnoj „sferi“ postoji samo on i odredjeni broj onih koji su na istorijskom putu na kojem je i on.
  Nemoguce je ovde ovo razloziti, ali
  znam: ove dve stvari napraviti, uspeh je tu. ZNAM, takodjer: nista od ovoga nema- neka se nastavi sa pinkovanjem i neka simacirkovici piskaraju istoriju…

 5. Ne mogu da verujem na cega ste spali, znaci ne mogu da verujem.
  Sta sad, vele-izdaja je postala prihvatljiva od kad ste postali face po velikim medijima?
  Bruka, ogavno i bedno, moj Vidovdane
  Internet sve pamti, ostacete zapamceni kao izdajnici.
  Kako vas nije sramota?
  Zavrsio sam sa vama, zauvek, zbogom.

 6. Objavite, Gospodo, ovo sto vam navede F. KULASH!.PA ZADNJI IDIOTIZAM
  ZADNJIH IDIOTA SA LENJINBRADICAMA OBJAVLJUJETE, KOJI SU SE NAJPERFIDNIJE NASRALI
  PO RUSIJI- I SRBIJI!-, A DA OVAKO TEMELJAN TEKST NE ZELITE PRENIJETI! KOLIKO JE FK U PRAVU!
  !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here