Марко је хирург који спасава животе, а парализован је!

Поделите:

Марко каже да га пацијенти увек чудно гледају када уђе у операциону салу!

Марко Долфин (36) остао је парализован пре шест година након саобраћајне несреће. Ипак, то га није спречило да и даље оперише у болници у Торину.

Марко је ортопедски хирург који ради у болници Сан Ђиовани Боско, а своје пацијенте оперише уз помоћ егзоскелета који му помаже да стоји током операције.

– Ово су инвалидска колица која се могу поставити у вертикалан положај, а управљам њима преко даљинског и омогућују ми да радим посао који сам одабрао – рекао је Марко за Kоријере дела сера.

Овај невероватан момак није желео да одустане након лекарског позива након тешке несреће у којој је пао са мотора.

Наиме, журио је да би стигао у болницу да помогне колеги, међутим, неких 300 метара пред болнице имао је стравичан судар. Уместо да он уђе у болницу да оперише, колеге су њему спасавале живот.

– Одмах након операције сам знао шта је, јер нисам осећао ноге, а колеге су покушавали да ме поштеде болне истине – рекао је Марко који је током тешког опоравка имао највећу подршку својих најмилијих који су такође лекари.

– Био сам психички лоше, као и сви. Размишљао сам о свему што нећу моћи да радим, попут посла. Међутим, након неколико месеци рехабилитације, годину након несреће вратио сам се на посао – рекао је Марко и додао да је могао да оперише седиећи али само захвате на ногама и руакам. Међутим, тиме није био задовољан, желео је да може да ради све, због чега је пре пет година набавио своја прва вертикална инвалидска колица.

– Пацијентима и њиховим породицама је то у почетку увијек чудно, али кад разговор крене према њиховим здравственим проблемима, некако моје стање падне у други план.

 

 

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here