Tomislav Kresović: „Balkanizacija“ Evrope i „evropeizacija“ Balkana?!

Podelite:

Na koju kartu igra Srbija ?

Evropa je u krizi visokog inteziteta.Poltika SAD je na rubu carinnskog sukoba“ sa EU.EU je u unutrašnjoj turbulenciji .Odnosi EU i SAD prema Rusiji su na najnižoj tačci od 1989 godine.NATO je na granicama Rusije i dominira na Balkanu.Tinja sukob Grčke i Turske koji je na ivici vojnog sukoba.SAD na Balkanu igraju na kartu „Albanskog pitanja“ i pritiskivanja Srbije da prizna nezavisnost Kosova ,ali i „proguta“ formiranja Armije Kosova.EU je u konfrontaciji sa Turskom ,a Turska u interesnim i partnerskim odnosima sa Rusijom,Iranom.Kina prodire u Evropu i predstavlja „trn u oku“ SAD ali i EU.Velika Britanija u ime SAD i NATO otvorila „vreli“ politički,špijunski rat kao vid tz „hibridnog ratovanja.“Ukrajina se sprema za novi sukob sa ruskim interesima i da kao takva bude pokriće za novu radikalnu politiku NATO prema Rusiji u drugom stepenu „hibridnog“ pa i „asimetričnog“ sukoba..Putinov novi izbor za predsednika Ruske federacije je aktivirao rusofobiju i putinofobiju na visokom nivou na Zapadu kakav nije viđen od vremena vlasti Staljina .Sve ovo je opšta slika uzavrele evropske politike koja ne ide u prilog malim državama i narodima,posebno ne na Balkanu Srbiji

Kriza vlasti i politike u Srbiji

Srbija se pritiska i ucenjuje da delegitimiše sama sebe sa Kosova da bi se dobila mala lokalna samouprava ZSO(Zajednice srpskih opština) pod upravom vlasti u Prištini pod sumnjivim okolnostima i (ne)prihvatljivim uslovima. .Vlasti u Srbiji i politika Predsednika Aleksandra Vučića je na velikoj proveri legitimiteta i legaliteta oko Kosova i Metohije u narednim mesecima.Predsednik Srbije je pod velikim pritskom između ucena političkog Zapada ,i za sada ne određene podrške političkog Istoka.Politika sadašnje vlade i Predsednika Srbije zasniva se na evropskim kartama posebno Nemačke koja se sve više topi.Vlada Srbije je pred „rekonstrukcijom“ što govori o krizi izvršne vlasti,unutrašnjim tenzijama vladajuće koalicije, ali i pogoršanju odnosa u međunarodnoj politici prema Srbiji.Rekonstrukcija vlada sa apsolutnom večinom SNS samo govori da su mogući prevremeni izbori do kraja 2018 ili na proleće 2019 godine.Opozicija u Srbiji je poražavajuće slaba i neorganizovana ,i sada se radi na „rekonstrukciji“ opozicije uz pomoć zapadnih interesa i instruktora.Iste „mecene“ u Srbiji igraju i na vlast i opoziciju. Aleksandar Vučić svojom politkom oko Kosova u mnogo čemu podseća na politiku vlade dr Zorana Đinđića i dr Vojislava Koštunice. Zapad je spreman da ruši Vučića ako ne popusti oko Kosova i održi dobre odnose sa Rusijom..Ukoliko Aleksadar Vučić bude prolongirao rešenje za Kosovo i prihvati savete Rusije i podršku Kine sledi rušenje vlasti u Srbiji i regionalna nestabilnost uz pritisak EU i MMF-a.Izvesno je da će prevremeni parlamentarni ali i predsednički izbori u Srbiji biti znatno ranije nego što je predviđeno.Predstoji kriza vlada na Balkanu i u EU.

Tomislav Kresović

Podelite:

3 COMMENTS

  1. Mi Srbi ili Serbi igramo na glavnu kartu a to je konserv, Kon-Serv. Ponimate li štagod=?

    OSTAJE da napravimo Pobunu robova ili da mirno rabski nastavimo da pevamo-pojimo njihovom bogu Jehovi sa Aleluja ili Allilúйя (dr.-rus. aliluꙗ, alilugiꙗ, alѣlugiꙗ ot ivr. ‏הַלְלוּיָה] הללויה]‏‎, v transkripcii — «halelu-Йa’h»; dr.-greč. ἀλληλούϊα; lat. alleluia- U BUKVALNOM SMISLU= Hvalite Йah (Яhve, Iegovu)

  2. Ne daj se Tomo. Nastavi da „raskrinkavas“…ne-daj-seee sve dotle dok te Maric ne pocne pozivati da objasnjavas Serbina sha e kako e….ili Jela, ili Djuka, ili brez ustrucavanja, ili Tesha, ili Miki, ili Pnaotovich…samo udri po globalistima dok im ne nestane benzina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here