Tomislav Kresović: Soroševa moć u Srbiji-Istina ili laž?

Tomislav Kresović
Podelite:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Sorošev “prijatelj” ?

 

Filantrop I milijarder Džerdž ili Džorž Soroš postao je deo javne poltike u Srbiji početkom devedesetih godina prošlog veka podržavajući opoziciju a od 2001 godine vladajuću oligarhiju stvarajući svoje mreže uticaja počev od poltike,medija,nauke.Tako je Sorosev fond pravio svoju alternativnu politiku koja je od 2001 postala deo vlasti i moći.Soroš je stajao iza satanizacije Srbije i Srba u balkanskim konfliktima pravio je medijske mreže i NVO , formirao je prozapadne političke lidere u Srbiji .Soros je vidno uticao na poltiku DS,LDP manjinskih partija a kasnije i na SNS I Kad je potrebno Soros fondacija I njen osnivač Džorž Soroš se tretira u vladinim medijima u Srbiji kao remetilački faktor koji radi protiv vlade Srbije I Aleksandra Vućića,a sa druge strane Soros je filantrop koji ima prijateljski dijalog sa vlastima u Srbiji I predsednikom Srbije.Šta je onda od svega toga tačno,a šta je spinovanje i medijska kampanja ?

Soroš kao finansijer “demokratije” u Srbiji?
Na drugoj strani u nekim državama srednje I istočne Evrope I na Balkanu aktivnosti Džorža Sorša se tretiraju kao negativne sa štetnim posledicama pre svega po politički I društveni život ..Soroševa mreža na Balkanu i Istočnoj Evropi je veoma moćna .Tako je Soroš za proteklih 28 godina stvarajući NVO I civilne inicijative za demokratizaciju u Istočnoj Evropi “donirao” sa stotinama miliona dolara.Kao svoju političku “dividendu” dobijao je političku oligarhiju na vlasti kao na “tanjiru” u desetak država kao svoje marionete koje podržavaju politiku SAD, i to pre svega politiku Demokratske stranke.To se može videti po jačini delovanja Soroša na Balklanu od 1992-2000 u vreme vlasti Bil Klintona ili u vreme vlasti Baraka Obame I Hilari Klinton 2008-2016 godina.Srbija se našla u zoni jakog uticaja Soroš fonda tipujući na Predsednika Srbije Borisa Tadića 2004-2012 godina i poltike Predsednika vlade I sada Predsednika Srbije Aleksandra Vučića od 2012 do danas, ali i u delovanju svih vlada počev od vlade DOS-a do današnje vlade.

Soroš-Vučić (ne)prijatelji?
Tako se Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se krajem septembra ove godine u Njujorku sa američkim investitorom Džordžom Sorošom i njegovim sinom Aleksom.Predsednik Srbije Aleksandar Vućić u vezi tog sastanka kaže “ Saslušao sam ih, ali su i oni mene saslušali. Nismo se bavili tračevima, već ozbiljnim stvarima. Razmenili smo viđenja o dešavanjima u svetu, Evropi, na Balkanu. Mislim da je važno da na tako bitnom mestu kažem te stvari. Bio je to veoma zanimljiv razgovor “Novi razgvor Predsednik Srbije je ima sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorosem(sinom Džorža Soroša) o regionalnoj saradnji i podršci ove fondacije evropskim Soros je ohrabrio Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu kada je reč o stabilnosti Balkana.On je naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

Tabloidna (dez)infomacija ili ispiranje mozga?

 

 

 

Mediji, posebno tabloidi bliski vrhu vlasti i predsedniku Srbije i nekadašnjem premijeru Aleksandr Vučiću pisali su da je Džorž Soroš pripremio politički prevrat protiv vlasti u Srbiji I Aleksandra Vučića.Tako je tabloid koji afirmiše politiku Alekandra Vučića “Informer” doneo na Naslovnoj strani od 16.8.2016 veoma provokativan naslov koji glasi”SOROŠ ZA HAOS U SRBIJI DAO SKORO ČETIRI MILIONA EVRA! Objavljujemo spisak svih plaćenika američkog tajkuna! .Dalje piše”Informer” Zloglasni američki tajkun Džordž Soroš, čovek koji stoji iza takozvanih obojenih revolucija na istoku Evrope, beskrupulozni milijarder koji je odgovoran i za krvavi rat u Ukrajini, ne žali silne pare ne bi li i Srbiju gurnuo u totalni haos” Soroš je, po pisanju “Informera” od 2011. do 2014. godine raznim nevladinim organizacijama, novinarima, manjinskim i LGBT organizacijama, ali i sudijama, tužiocima i fakultetima u našoj zemlji isplatio tačno 391.940.146 dinara, što je po kursu koji je važio u vreme uplata – skoro četiri miliona evra!”.Po ovom pisanju Soros je politički neprijatelj vlasti u Srbiji i Aleksandra Vučića.Opet na udarnoj strani “Infomer ” od 8.11.2017 godine piše” SOROŠ I USAID UDARAJU NA SRBIJU! Ameri daju 2.000.000$ ZA RUŠENJE VUČIĆA!

Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, koja pod maskom „širenja demokratije“ radi na obaranju nepodobnih režima širom sveta, ulaže dva miliona dolara u srpsku opoziciju i rušenje predsednika Aleksandra Vučića” Tako list .“Informer “ prenosi I izjavu Predsednika Srbije Aleksandara Vučića “ Nije velika tajna kako se finansiraju oni koji me napadaju. Biće to projekti za ‘odgovornu i transparentnu vlast’. Biće uvek onih koji će plaćati novcem spolja da se urušavaju vlada i predsednik. To je u skladu sa zakonom i dobar deo tih para će završiti u našoj zemlji. Nemam problem sa tim što rade, narod samo treba da zna šta je istina…”

Postavlja se veliko pitanje da li Soros radi za ili protiv Aleksandra Vučića i sadašnje vlasti po pisanju medija .

Ako se predsednik Srbije srdačno sastaje sa Džorž Sorošem I njegovom sinom i ima dobre odnose sa uticajnim Soroš insaderima u Srbiji poput Sonje Liht I drugih koji utiču na spoljnopolitičke poteze Srbije postavlja se pitanje Koju igru igra medijsko-poltička sfera oko Predsednika Srbije..Sve ovo je vezano za političko pozorište koje treba da pokaže da Soroš I tajne službe zapada planirju rušenje Vučića da bi vlasti u Srbiji bile podržane od šire javnosti uSrbiji al i I Rusije.Na drugoj strani političke strukture u vlasti Srbije su u dobrim odnosima sa Soroševom mrežom , i na taj način bacaju prašinu u oči javnosti Srbije ali I političkim “ prijateljima” u Rusiji .

Da li zapad stvarno planira rušenje vlasti u Srbiji I zbog čega ili je sve to jedna igra za poltički uticaj.

Tomislav Kresović, Vidovdan

Podelite:

4 COMMENTS

 1. Ne daj se Kresovicu. Ne daj se junace…oklen ti to da Soros ima uticaj u Srbiji? Niko nije cuo za to. Ne daj se, samo napred doklen i(h) ne raskrinkas sve…samo udri. Cuvaj se da te ne dokusure nedje u mraku, jer(bo)? si im mlogo stao na zulj, i javnost uzburkao opasno.

 2. I Zuta patkica najeba…od Vucica.
  Nego,Kresovicu,jesi video reakcije Brnabic,Bremerca,Vuka i Vucica…na presudu Mladicu…UMIRUJU NAS KAO NA SAMRTI I KAZU,DA GLEDAMO U BUDUCNOST,KRESOVICU MOJ.
  JEBO SRBIJU,ZIVELA BUDUCNOST!
  Jel?

 3. Ovo je strašno…da li neko pregleda vaše tekstove pre nego što ih objavite? U svakoj rečenici 5 grešaka. STRAŠNO! Odustajem od daljeg čitanja vašeg portala…svako dobro

 4. Kresovicu,vidis da Vidovdan menja ruho…nema vise Solunskog borca,sve ste spremili za „svecanu sednicu“ skupstine na kojoj ce te amputirati Kosovo.
  A ti ces tada reci,u svom stilu:
  Kosovo (ni)je,ili „jeste“ srpsko?!
  Au bre sto su Srbi postali pogani.
  Niko ne izdaje svoju zemlju,osim Srba.
  Svi su DRZAVOTVORNI narodi,osim Srba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here