Инцидент на пројекцији филма „Албанке су наше сестре” у Нишу

Поделите:

НИШ – Пројекција документарног филма „Албанке су наше сестре” који је требало да буде приказан вечерас у Медија центру у Нишу одложена је након што је група окупљених испред зграде протестовала, изјавио је вечерас Танјугу директор тог центра Младен Велоић.

Филм је требало да буде приказан у 19.00 сати, а после њега и трибина, али су одложени, јер се група младих људи окупила испред Медија центра, скандирајући против Албанаца и певајући „Косово је Србија”, рекао је Велоић.

Он је навео и да је полиција обезбеђивала скуп, а да је испред зграде било око 30 до 50 људи који су протестовали, а од којих је неколицина то покушала и унутра.

Филм „Албанке су наше сестре” говори о односима Срба и Албанаца и недавно је био приказан на фестивалу у Београду „Мирдита, добар дан”.

Организатори пројекције и трибине су Независно друштво новинара Војводине, БИРН Косово и форум ЗФД, уз подршку Делегације Европске уније у Србији. (Танјуг)

Полиција обезбеђивала Медија центар у Нишу, није било каменица

Полиција је све време обезбеђивала зграду Медија центра у Нишу где је вечерас требало да се одржи пројекција документарног филма „Албанке су наше сестре”, речено је Танјугу у МУП-у.

Како кажу у МУП-у, испред те зграде окупило се неколико десетина грађана који су негодовали због најаве пројекције филма, али и наводе да није било гађања Медија центра каменицама нити неким другим предметима. (Танјуг)

Политика

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here