Почела вежба специјалаца Србије, Русије и Белорусије

Поделите:

Активна фаза војних вежби „Словенско братство 2017” на којим учествују падобранске јединице Русије, снаге за специјалне операције Белорусије и специјалне бригаде Србије почела је у недељу на белоруском полигону Брестски, преноси Спутњик.

У складу са планом војних маневара, војници ових земаља почели су да извршавају противтерористичке задатке у саставу заједничке јединице у оквиру мировне операције за подршку мира у условној држави под мандатом УН, саопштио је заменик руководиоца вежби са руске стране, пуковник Алексеј Згибњев.

„Јутрос је почела прва фаза активне фазе маневара — припрема мултинационалне батаљонске тактичке групе руских, белоруских и српских јединица за извршавање противтерористичких задатака и њено напредовање према одређеном подручју са превазилажењем водених препрека и десантом“, рекао је Згибњев.

Према његовим речима, у поподневним сатима и током ноћи 13. јуна, јединице мултинационалне батаљонске тактичке групе треба да изврше задатак преузимања и задржавања контроле над облашћу одговорности за извршавање у њему противтерористичких мера уз помоћ хеликоптера тима за претрагу и јуриш. „Укупно ће се за тај дан одржати десетак тактичких епизода“, истакао је Згибњев.

Заједничке антитерористичке војне вежбе Србије, Русије и Белорусије под називом „Словенско братство 2017“, одржавају се у близини белоруског града Бреста, од 6. до 15. јуна, преноси Спутњик.

Политика

Поделите:

1 COMMENT

  1. Само ви вежбайте. У квалификация за Светско 2026 Войводина против Србие. Само ви вежбайе, пустите Вулета домаћег издайника. Ако треба, ви ћете и Милицу, србску удовицу прогласити Петом колоном, дала чедо Оливеру мрском окупатору. Она мученица ние знала за доктрину уби стражара, одсеци му уд и стави у уста, па онда беште ноге посра вас гузица, ебе се вама за народ. Овай е народ Интернационала давно, давно осудила у Дрездену, у почетку сурово убия а после „брани“. Ево васм га ево, заебали сте се у едном.
    Роде, комунисте, њихову децу и унуке схватите као елементарну непогоду, нема освете за њихове стравичне злочине, угасиће их време. Сви смо смртни и пролазни, овай славни народ ће да трае до скончания света и века. Како Вуле, а йуче си рекао да смо луд народ. „Pardonne – moi“? Не, господо то нису мое речи, то е рекао паметнии, мудрии од мене др Йован Рашковић. Мой ум е ограничен и свестан сам те истине коя се своди на.“ Не вади га соколе, слава Богу Империя притисну Космет, ебаће им кеву.Они знаю што ми не знамо.Успут, Вуле не би (пише ли се ово заедно заедно или одвоено) биио Вуле да свим посетииоцима „Видовдан“ недвосмислено, кристаслно, не вади га братееее, уради што е до тебе, то е висока политика. Ко ће на ову „а“ прозборити? Паметан човек не, а будсалу нити еби, нити кући води.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here