1389: “Нисмо дали да нам од севера праве Каталонију!“

Поделите:

Можда су се сепаратисти мало заиграли, па помислили да ће од Војводине правити Каталонију, али су заборавили да се овде игра по правилима већинске, честите и антифашистичке Србије и да њихове накарадне идеје неће проћи, рекао је Михаило Јањић, председник новосадског одбора „1389“ поводом отказивања најављеног сепаратистичког марша Војвођанске партије.

– Нису се они уплашили за своју безбедност, како то невешто тврде, поготово што су сами планирали нереде и хаос на новосадским улицама. Такође верујем је једини истински проблем заправо у њховој бројности, јер како да двадесет људи носи „300 застава“!? Схватили су они да северна Србија никада више неће бити аутономашка и сепаратистичка прћија, у којој ће моћи да шире девијантне и антидржавне идеје несметано, као што су то радили од ’41 до ’45 или у време Досманлијске власти.

Као што су њихови дедови бежали пред нашима, тако су и они побегли сада, свесни да је њиховој накарадној идеји суђена само једна страна – губитничка – закључио је Јањић и истакао како је ово уједно и велика победа покрета „1389“, али и свих патриотских и националистичких снага у Новом Саду.

На питање хоће ли најављени скуп тог покрета и патриотских снага ипак бити одржан 5. октобра, он је истакао како ће се о томе тек донети одлука, имајући у виду новонастале околности али да је по том питању оптимиста и да се нада одржавању скупа.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here