90% porasta kriminala u Nemačkoj povezano sa migrantima

Podelite:

PRILIV uglavnom mladih muških migranata doveo je do porasta kriminala u Nemačkoj, pokazuje danas objavljena studija urađena po nalogu Ministarstva za pitanja porodice, starijih osoba, žena i omladine.

Izradom studije bivši ministar pravde severne nemačke države Donje Saksonije – kriminolog Kristijan Pfajfer.

Na primeru te nemačke pokrajine, autori studije su utvrdili da je u 2015-oj i 2016-oj došlo do porasta „nasilnih i kriminalnih radnji“ za 10,4 odsto. A da je 90 odsto tog porasta povezano sa izbeglicama i migrantima.

Portparolka pomenutog nemačkog ministarstva, Verena Herb, rekla je da studija potvrđuje potrebu za većim naporima za integraciju migranata.

Pfajferov tim je predložio da se izbeglice i migranti šire i organizovanije uključuju u učenje nemačkog i bavljenje sportom. Naročito; da im država omogući obrazovnu i profesionalnu obuku i usavršavanje.

U studiji se ukazuje da većinu migranata čine muškarci između 14 i 30 godina i da upravo oni najčešće krše zakon.

Nasilje često izaziva i smeštanje migranata i izbeglica iz različitih zemalja u pretrpane prihvatne centre.

Studija je otkrila da su drugi migranti u 90 odsto slučajeva bili žrtve kada su na nečiji život udarali tražioci azila.

Pfajfer je posebno upozorio: „Veliki problem je i što mnogi migranti žive sami. Gde nema žena – tu je više problema. Zato bi bilo poželjno da država podstiče spajanje migrantskih porodica“.

Utvrđeno je da prestupe i zločine češće čine migranti iz Maroka, Alžira i Tunisa nego oni koji su stigli iz Sirije, Iraka i Avganistana.

Nemački kriminolozi smatraju da to, u dobroj meri, dolazi otuda što ovi sa severa Afrike imaju znatno manje šanse da ostanu u Nemačkoj.

Fakti

Podelite:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here