Агрокор потврдио: Блокирани смо у Фрикому

Поделите:

Хрватска компанија Ледо, која послује у саставу Агрокора, потврдила је да је Србија на захтев Сбербанке привремено забранила располагање над уделима у Фрикому.

Фриком је такође део концерна Агрокор.

Привремену забрану располагањем целокупног удела Леда у Фрикому донео је Трговачки суд у Београду, на захтев Сбербанке Русија.

Трговачки суд у Београду је 7. јуна донео одлуку којом доноси привремену меру забране удела Леда у Фрикому као осигурање за потраживање Сбербанка у износу од 100 милиона евра (износ главнице) и 1,3 милиона евра (приписана камата на дан 25. маја 2017.), а која произилази у складу са јемством на основу уговора о кредиту потписаном 21. фебруара ове гоидне.

Ледо је саопштио и да је Сбербанка покренула поступак арбитраже против Агрокора и 11 компанија гараната (укључујући Ледо) који се одвија пред Лондонским судом међународне арбитраже (ЛЦИА) у вези са 450 милиона евра датих Агрокору од Сбербанке, које Сбербанка потражује због покретања поступка изванредне управе у Хрватској.

Паралелно, за време трајања арбитражног поступка, Анте Рамљак је енглеском суду поднео захтев за признавање учинака изванредне управе у Енглеској и Велсу. Странке у арбитражном поступку су прихватиле мировање арбитражног поступка док се пуномоћно не одлучи о захтеву Рамљака, а што се очекује најраније у новембру 2017. године

 

 

SEEBIZ

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here