АЛБАНЦИ БЛОКИРАЛИ ПРИСТУП манастиру у Ђаковици

Поделите:

Група косовских Албанаца блокирала је у Ђаковици приступ Манастиру Пресвете Богородице.

Приступ је блокиран иако је група Срба отказала најављену посету због претњи и безбедносне ситуације.

 

„Четири старице монахиње остале су јутрос закључане у Манастиру и литургија није служена нити је ико могао да донесе бадњак. Чак нису могле да купе ни хлеб који им је после донела полиција. Наводни мирни протести само су наставак етничког чишћења Ђаковице од Срба који је уследио након 1999, уништавањем српских цркава и кућа“, изјавио је архимандрит Сава Јањић.

Он је на свом профилу на Фејсбуку написао да је Манастир Пресвете Богородице до темеља био спаљен 2004. године, а да православно гробље још и данас представља „тужну слику савременог варварства и мржње“.

„Нажалост, и после 18 година многи наши верници не могу да дођу на Косово и Метохију, док они који су овде остали живе у сталној зебњи и неизвесности због етничке мржње која се шири на сваком кораку: у медијима, у школама, на друштвеним мрежама. Част изузецима, али нико јавно не сме да дигне глас против преовлађујућег терора у којем су после рата од косовских екстремиста страдали и многи честити косовски Албанци“, написао је архимандрит Сава Јањић.

Додао је да није ни чудо што се Косово данас суочава са све озбиљнијим међународним осудама.

Спутњик

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here