Албанци се свете због српског филма о Косову : На административном прелазу задржан водитељ Поповић

Поделите:

Стефан Поповић водитељ филма “Косово: Моменат у цивилизацији“ у повратку са хуманитарне мисије на Космету, задржан је на албанској страни административног прелаза Мердаре.
– У петак сам отишао на Косово са хуманитарном организацијом СПОЈ Срби из Аустрије да испоручимо доле Србима помоћ. Ушао сам са српском личном картом. Са Косова сам кренуо назад у недељу увече, на истом прелазу Мердаре, где сам и ушао. Када сам предао личну карту, полицајац ми је рекао да имам неку казну и да кренем са њима – каже Поповић за портал СрбијаДанас.цом и додаје да није знао да има било какву казну и о чему се заправо ради.

Како нам је испричао, изашао је из аутомобила и кренуо збуњено за полицајцима.

– Седео сам са њима пола сата. Нико није од њих знао да ми каже шта се дешава, само сам на екрану компјутера видео своју личну карту и црвена тачка. После пола сата су видели да немају ништа детаљно о чему се ту ради, па су ми рекли да могу да идем – каже Поповић и додаје да су полицајци били збуњени, али пријатни према њему без обзира на целу ситуацију.

– Рекли су ми да им је тамо писало да морају да ме задрже на прелазу када будем прелазио. Срећом били су фини. Јесу ме мало узнемирили када су ми рекли да пођем са њима, јер све се то дешавало негде око поноћи и није било пријатно, али на крају се све завршило без већих проблема – објашњава Поповић.

Иако за сада није познат тачан разлог задржавања на административном прелазу, претпоставља се да је у питању Поповићево учешће у снимању филма.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here