ALO: Патријарх Иринеј спречио пуч у цркви!

Поделите:

Патријарх Иринеј и митрополит Амфилохије са својим свитама сукобили су се и пре неколико месеци – због Вучића и Kосова!

Kако „Ало!“ сазнаје, патријарх српски је спречио побуну владика окупљених око митрополита Амфилохија, који су захтевали одржавање ванредног Сабора СПЦ због, како су рекли, издаје KиМ.

Према сазнањима нашег листа, група окупљена око митрополита Амфилохија и умировљеног Атанасија у новембру је захтевала ванредно одржавање Сабора, али је патријарх Иринеј са владикама оданим њему успео да нађача „побуњенике” и до одржавања састанка није ни дошло.

– У време када је дијалог о Kосову увелико трајао, на адресу патријарха Иринеја стигло је писмо петиција у којем се тражило заказивање хитне ванредне седнице Светог архијерејског сабора СПЦ, због наводне приреме за издају Kосова! Потписници тог писма били су митрополит црногорско-приморски Амфилохије, умировљени епископ захумско-херцеговачки Атанасије, али и актуелни епископ захумско-херцеговачки Григорије, као и епископ будимљанско-никшићки Јоаникије. Патријарху су писмо показали најближи сарадници и упитали га шта ће бити са тим, на шта им је он рекао: „Нећемо ништа радити, неће бити Сабора, пустите их, не знају ста причају” – препричава наш извор из СПЦ.

Неколико дана након тога, како дадаје наш извор, Амфилохије је позвао патријарха и питао га да ли је размотрио захтев.

– Патријарх је поновио да неће бити седнице Сабора јер за тим нема потребе, тражио је да из главе избаце ту небулозну идеју и да не праве проблеме у ионако тешком периоду. У причу се тада укључио и Атанасије, који је био са Амфилохијем у том моменту, и њих двојица су патријарху малтене љутито поручили да ће све схватити кад буде касно. И сада је само та групица владика уз Амфилохија, сви остали су огорчени и траже од патријарха да га позове на одговорност – каже наш извор.

Подсећања ради, митрополит Амфилохије је у божићном интервјуу за једну телевизију изразио бојазан да политика председника Вучића „води издаји“.

АЛО

Поделите:

2 COMMENTS

  1. Бојим се да је у Митрополитовом џепу већ је спакована бела застава предаје српског стада ЦИА-НАТО зверима, а провирује и гусарска застава нарко трговаца!? Зашто би изазивао раздор у Србији у којој постоји готово апсолутно противљење признавању независног Косова. Бојим се да му је жеља да ослаби Државу до тачке када ће, попут његове Црне Горе, признати ту независност у прикључити се НАТО. А коме се упућује Апел? Како може да се упућује Апел да се не призна Косова онима за које се тврди да су то већ учинили – није ли то шизофрено и подло? Тај Апел (молба) треба да се упути на адресе свих држава које су то признање учиниле, на првом месту братској Црној Гори и његовом духовном пастиру, значи Митрополит апелује самом себи!?! Све то вређа интелигенцију српског народа. Можда нисмо баш сви генији, али нисмо ни потпуне будале.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here