Амфилохије: Враџбине су кад Брнабићку поставиш за премијера

Поделите:

Изјаву митрополита црногорско-приморског на рачун председника Србије Александра Вучића да ће издати Kосово и Метохију жестоко су оптужили српски званичници.

Иако је председник Србије Александар Вучић рекао да се неће засад оглашавати поводом Амфилохијевих напада, митрополит црногорско-приморски не одустаје, већ поново провоцира.

Након што је генерални секретар Председништва Србије Никола Селаковић рекао да се митрополит бави враџбинама и нечим што није дух православља, Амфилохије је поручио да се намеће питање ко се бави враџбинама он или председник Србије Александар Вучић.

“Ако је Вучић први пут у историји српског народа поставио једну такву особу за премијера да наводно буде углед српских мајки и сестара, то су враџбине, а не оно што говори митрополит и што је говорио још од 1981. године, када је упућен први апел, када је спаљена Пећка патријаршија. Тај апел су покренули владика данашњи умировљени Атанасије Јевтић и садашњи митрополит Амфилохије у оно време када је на колац набијен Ђорђије Мартиновић, када је спаљена Пећка патријаршија и када су силоване монахиње на Kосову. И када је убијен Милинчић у Самодрежи, а замало и његова мајка. Мученица и изгнаница сада живи у Београду без хљеба. Е, то би требало да помену и Вучић и Селаковић“, рекао је за подгорички “Дан“ митрополит Амфилохије и додао да га чуди Селаковићева изјава и прича коју је испричао.

Митрополит је нагласио да су они још 1981. године почели да бране Пећку патријаршију и Kосово, због чега су се и тада неки љутили.

“Да су нас онда послушали, не би се догодило оно што се догодило 1988. године и 1989. године, то насиље. Према томе, нека та господа мало смање своје приче и нека не траже сада у ово вријеме од угледних људи у Србији некакав дијалог. Kакав дијалог? Ако је њега народ изабрао за председника Србије, онда је он на себе преузео одговорност. Не може је са себе скинути и пренијети је на било кога другог, што он очито и покушава“, рекао је митрополит Амфилохије.

Он је нагласио да се не може тражити решење за Kосово од оних који су нас бомбардовали и прогнали народ са Kосова и Метохије, јер би они требало да се покају, а не да их слушамо.

“Вучић на један безуман начин данас тражи решење за будућност Kосова од оних који су извршили насиље на Kосову и Метохији, које је горе и од данашњег насиља тамо, горе и од оног за времена султана Мурата. Такви који су бомбардовали и прогнали народ са Kосова и Метохије, извршили такве злочине, они би требало да се покају, а не да их ми слушамо”, истакао је митрополит Амфилохије.

Он сматра да то могу да чине само безумни људи.

“Надам се да Вучић не спада у такве, као ни они које је данас изабрала Србија и који су на њеном челу”, истакао је митрополит црногорско-приморски.

Он је објаснио да је 2013. године одржао опело Ивици Дачићу, који је тада био председник Владе Србије, а не Вучићу.

“И он је сада, каже, васкрсао. Ја сам му одговорио да ћемо видети. Хвала Дачићу, јер када сам био у Буенос Ајресу он је дошао у нашу саборну цркву и тамо је био наш гост”, казао је митрополит Амфилохије.

АЛО

Поделите:

3 COMMENTS

  1. Новинару листа Ало, који је написао овај текст, је провоцирање када митрополит Амфилохије каже оно што стварност зна, да постављање Ане Брнабић за премијера није нешто што је веће, или узвишеније од најобичнијег врачања, а, истом том новинару, није провоцирање, сваког у традицији и вјековној српској етици утемељеног Србина, довођење Брнабићке на мјесто премијера.

  2. Храбар пастир ће и главу ставити у торбу не би ли заштитио своје стадо од звери, а овај духовни пастир шмугне лимузином чим загусти!

  3. Историја се понавља, учимо од ње јер је она мајка науке, мајка и основа свега што данас имамо и што ће иза нас остати. Све што се дешава има своју законитост и циклично се понавља.
    Зауставимо пропаст нашег народа. Кажимо једном – НЕ, не може више, не може даље. Имамо више од половине света који ће тај наш став подржати.
    Кога се и зашто плашимо? Албанаца, Хрвата, шаке новоЦрногораца, или одрођене браће срба – муслимана. Или се удварате капиталу, који се полако пресељава из народа и радника у џепове властодржаца?
    Стоп лоповима. Стоп распродаји Србије. И Србији треба нешто да остане, да не будемо гологузија и предмет моралног и физичког израбљивања од стрене «иностраног» капитала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here