АНЂЕЛКОВИЋ: Без Русије нема Републике Српске ни очувања Космета

Поделите:

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је да Србија мора да избалансира позицију између утицајних сила и да води рачуна да су односи са Русијом, ипак, приоритет, јер без ње нема Републике Српске, нити одбране Косова и Метохије.

Он је нагласио да се интереси великих сила непрекидно преламају на овим просторима, те да након краткотрајне пасивизације, која је услиједила послије побједе Доналда Трампа на предсједничким изборима, САД поново враћају смјерницу изразито антируске кампање на Балкану.

„На овом простору она је врло јака у Црној Гори и Македонији, а биће све јача у Србији. Ми морамо да избалансирамо позицију, а да су нам односи са Русијом приоритет“, рекао је Анђелковић за „Вечерње новости“.

Бивши предсједник Удружења новинара Србије Љиљана Смајловић изјавила је да Запад преко својих медија у Србији покушава нешто ново, али да то не ради само због Србије већ је то дугорочна стратегија, чија је суштина борба против предсједника Русије Владимира Путина.

„Утицај се увијек куповао новцем, а Србија је земља сиромашних новинара, али то није једини разлог што ће амерички новац овдје пасти на плодно тло. У периоду отпора Милошевићу, америчка помоћ медијима је у добром дијелу јавности постала савршено легитимна“, рекла је Смајловићева.

Према њеним ријечима, од 2000. године скоро сви српски политички лидери се такмиче ко ће од њих бити прихватљивији Американцима.

 

 

СРНА

Поделите:

2 Коментари

  1. Nazalost,stvari stoje drugacije.Evo pisu jutros da je Putinova Jedinstvena Rusija podrzala Srpsku listu za ulazak u Vladi Kosova.Nema sta,dobro nam pomaze.Pa oni ne mogu da pomognu svojim rusima u Ukrajini,Baltickim zemljama itd. a kamo li da nama pomazyu.Osvestimo se jednom.

  2. Ово је мишљење политичког аналитичара. Он човек на то има право. Право слободе речи има и Љиљана Смаиловић. Има и Вуле коии каже да е РС створена у Америци, не у Русии. Додик е дошао на готово, и почео шуровати са Путином. од тада до данас изгубила је 30% ингеренција из Дейтона. У последњем веку на србской земљи су због Русиее направљене две Арбанашке државе. На сваку Анђелковић и Самиловић Вуле ће две. Изволите србска господо.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here