Арапски принц у Будви: Састао се са Марковићем, заинтересован и за улагања

Поделите:

Принц бин Талал је поздравио и оцијенио мудрим стратешко опређељење Црне Горе да развија елитни туризам

Најбогатији арапски предузетник на свијету, принц Ал-Валед бин Талал бин Абдулазиз ал-Сауд и његова породица, допловили су луксузном 86 метара дугом јатом Киндом 5 КР у Бечиће.

Јахта, на којој се вије застава Саудијске Арабије, допловила је прексиноћ са јахтом Moonlight II дугом 92 метра из правца Драча. Наводно на другој јахти, која се рентира, дошла причева пратња, обезбјеђење и послуга.

Све вријеме, док су јахте биле привезане у мору испред бечићке плаже, уз њих је био и брод Управе поморске сигурност САР – 1. Ријеч је о јахти која је прво била у власништву саудијског милијардера и трговца оружјем Аднана Касхогија, а затим Доналда Трампа, док га није купио принц Ал-Валид.

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се Ал Саудом. Како је саопштено из Марковићевог кабинета, предсједник Владе је упознао принца са економским и инвестиционим потенцијалима Црне Горе.

„Ваш боравак у Црној Гори је прилика коју не желимо да пропустимо“, рекао је Марковић.

Премијер је, пише у саопштењу, посебно истакао добре резултате фискалне консолидације, као и чињеницу да Црна Гора има највећи привредни раст у региону.

Принц бин Талал је поздравио и оцијенио мудрим стратешко опређељење Црне Горе да развија елитни туризам изнијевши конкретне примјере држава које су захваљујући сличним одлукама доживјеле туристички процват. У том контексту, наводе из Владе, принц је исказао интересовање за сарадњу. Он се, како наводе, интересовао за одређене конкретне локације рекавши да би му било задовољство да као инвеститор допринесе развоју Црне Горе.

Вук Лајовић

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here