Азра воли медењаке

Поделите:

Магарци се одомаћили у дому Дарка Савељића у селу Мартинићи надомак Даниловграда.
ДАНИЛОВГРАД – Магарци, мулци, неотесанци са фарме у селу Мартинићи надомак Даниловграда толико су се одомаћили да корзирају двориштем Дарка Савељића, а понекад, као на пример јуче, наврате и у његову кућу. Тако се Азра елегантно ушетала у Дарков дом, нањушила и осладила се медењацима!
Ово није први пут да ова „дама“ пређе праг Савељића и омрси се слаткишима.

– Азра, али и други магарци готово сваког дана сврате до мене, сами отворе врата, ушетају се у кућу и све што од хране нађу на столу „опувају“. То су моји кућни љубимци и са њима је милина живети и дружити се – каже за „Новости“ Савељић, власник фарме.

Пре две године наш саговорник је отворио фарму магараца, прву у Црној Гори и региону. Занимљиво је да је најтиражнији светски водич за путовања „Лонели планет“ у најновијем издању за Црну Гору уврстио ову фарму као једну од три атракције даниловградског краја.

– Моја фарма није класична где се животиње третирају хемијом и држе везане. Овде магарци живе слободно, имају на располагању хектаре пашњака, а дохрањују се само сеном. Живе модерно, како доликује у 21. веку – додаје Савељић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here