Балашевићев син подстиче антируску хистерију!

Поделите:

На интернет порталима појавила се вест да ће се у Новом Саду 28. априла ове године одржати ММА меч Србије против Русије.

Организатор овог догађаја је Алекса Балашевић, син новосадског кантаутора и певача Ђорђа Балашевића, који је познат по својим антисрпским и русофобичним политичким ставовима и изјавама.

Реч је несумњиво о још једном антируском подухвату породице Балашевић који има за циљ тенденциозно стварање климе анимозитета између Србије и Русије и два братска народа. Млади Балашевић очигледно корача идеолошким стопама свог оца па је тако одлучио да злоупотребом спорта у политичке сврхе допринесе стварању русофобне хистерије на северу Србије.

Добро су нам познате шовинистичке изјаве његовог оца Ђорђа на рачун Србије и српског народа. Скоро да не постоји јавни наступ овог музичара који он не би искористио за омаловажавање српске историје, традиције и идентитета њеног народа. Примера ради, на концерту у Хрватској, на свеопште одушевљење хрватске публике Ђорђе Балашевић је изјавио: „Певам на исквареном матерњем хрватском језику, који се назива српским!“ .

Управо на том аутошовинистичком принципу који тенденциозно заступа његов отац данас делује и млади Алекса Балашевић који у сред Новог Сада позива на линч Русије и ширење нетрпељивости према православној братској држави.

У овом веома тешком времену за нашу земљу која је нападнута са више фронтова, допринос Балашевића је, као и увек до сада био на издајничкој страни. Кампања меча Србије против Русије је несумљиво финансирана од стране Запада, осмишљена да перфидно подстакне навијање против Руса и Русије. Она је вероватно подржана и од стране навијача из Хрватске који ће доћи да из свег срца са Балашевићима у првом реду подрже ову антируску пропаганду.

Као епилог читавог догађаја настаће највероватније још једна у низу „патриотских“ Балашевићевих песама. Ако је неко заборавио „Галицију“, „Стих изнад свих“ или „Међумурје“, не сумњамо да ће стари Панонски вук подсетити своју публику на неким будућим концертима и радио станицама да мржњу према Србима одржава редовно.

 

 

Говори Србија

Поделите:

9 Коментари

  1. Podrska porodici Balasevic…..komunisticko Jugoslovenstvo. Demokratsko nije isto, razumnije, realnije. Vlada severne Irske u svom kabinetu ima pola terorista IRA koji su se obavezali na mir. Britanija ne upravlja nego gleda iz prikrajka, drzava je ostala cela. Ekscesa nema. Investicije kako pisu britanski i americki mediji bujaju. Pametni to tako rese. U srbiji to diktira mutavi Lune i njegova komuno bagra.

    • Hm,hmm…a, vlada Severne Koreje, ce da nauci,sire okruzenje,mbez obzira na ideologiju, „da obrati paznju na ponasanje“, bi cemto,primer za postovanje,cirklom,sestarom oko 18.000 kilometara u krug, sto ce uticati,da i one,igraju “ po diktatu i civilizaciji upravo Jamerke…“

    • Hmhmma,po drugoj prici,neki Maljevic,umesto sumece tablete,za gorusicu,progutao pikavaci skocio u jezero..da popije vodu sas tabletom.
      Zvirni,malo na internetu,svi saradnici i rodjaci,kojenje pobio drug Kim,pojavili su se na kongresui i obiasku olimpijskog sela…ili imaju da nicka,ili dva zivita,po vasempisanju,i morbidnoj propagandi“, gas naske na lice,slemive na gkavu pa trk u,podrume !

  2. Jezero ? Ooo vracamo se na neke pretnje opet jel da ? Ajde sad da progovorim opet na engleskom da nik sa Vidovdana preti ubistvom. Rekao sam ja u kojoj drzavi zivim imas tu dva jezera blizu. Hoces da sad posaljem poruku Ministarstvu za Policiju u Beogradu a i strazburg bi voleo da zna da se sa srpskih medija preti smrcu. Ajde picko da te cujem. Ajde i vi iz Vidovdana sto ovo doVoljavate

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here