Бела кућа: Ако Ким настави провокације бацићемо атомску бомбу!

Поделите:

Сједињене Америчке Државе (САД) су спремне да употребе нуклеарне капацитете у случају да Северна Кореја настави да их угрожава или угрожава њихове савезнике, саопштила је Бела кућа.

После нове нуклеарне пробе Пјонгјанга, амерички председник Доналд Трамп разговарао је синоћ са јапанским премијером Шинзом Абеом, наводи се у саопштењу Беле куће.

Трамп и Абе су осудили провокације Северне Кореје, потврдили непоколебљиву обострану посвећеност по питању одбране и обец́али да ц́е наставити блиску сарадњу, наводи се у саопштењу Беле куће.

„Председник Трамп је поново потврдио да су САД посвец́ене обрани наше домовине, наше територије и наших савезника, користец́и дипломатске, конвенционалне и нуклеарне капацитете са којима располаже“, наводи се у саопштењу америчког председништва.

Амерички министар одбране Џим Матис је претходно изјавио да ће претње САД и њиховим савезницима „наићи на снажан војни одговор“.

„Одговор ће бити и ефикасан и веома снажан“, рекао је Матис у Белој кући после састанка са америчким председником и саветницима за националну безбедност.

Северна Кореја саопштила је јуче да је извела шесту нуклеарну пробу успешним тестирањем хидрогенске бомбе која би могла да буде бојева глава за интерконтинентални балистички пројектил.

Савет безбједности УН одржаће данас седницу због ове нуклеарне пробе.

Бета-АП

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here