Београд: Изреалски туристи против акције Жена у црном

Поделите:

Жене у црном одржале су у центру Београда мировну акцију против насиља у Палестини под називом „Стоп окупацији“ док је четворо грађана Изралела , који су случајно наишли, оштро протествовало против тога.

Чланице те невладине организације су у Kнез Михаиловој развиле велики транспрент „Жене у црном против рата“, а покушале су да Израелцима дају флајер на којем је наведено да се противе насиљу „на окупираним територијама Западне обале и Газе“ .

Четворо грађана Израела, су одбили да узму флајере тврдећи да Жене у црном нису у праву, а уз протесе су наставили шетњу.

Убрзо су се вратили и у Kнез Михаиловој, насупрот Жена у црном одиграли изралески плес после кога су наставили шетњу.

До физичког контаката између изралеских туриста и Жена у црном није дошло а бројни припадници полиције међу којима је било и више њих у цивилу, нису реаговали.

Жене у црном су протествовале због новог насиља изазваног одлуком САД да признају Јерусалим за главни град Израела

Изразили су и солидарсност са, како је наведно у флајеру „напаћеним палестинским цивилним становништвом“.
Н1

Поделите:

10 COMMENTS

 1. Po rečima hrvatskog istoričara Gorana Šarića Srbi su starosedeoci Balkana. Šarić, katolički istoričar i teolog, je postao poznat nakon što je u medijima izneo niz tvrdnji po kojima su Srbi potomci Ilira starosedelaca Balkana, a da se može pratiti veza stanovnika Lepenskog vira i Vinče sa današnjim stanovnicima Srbije i Balkana. Goran Šarić odgovara na ključna pitanja na temelju dugogodišnjih istraživanja arhiva od Vatikana, preko Beča i Dubrovnika. Našu prošlost, sadašnjost i budućnost rekonstruiše pomoću nekoliko stotina različitih izvora i koristeći preko 20 naučnih disciplina u analizi. Šarić govori o prelasku sadašnjeg stanovništva Hrvatske iz pravoslavlja u katoličanstvo, malom procentu turskih gena među srpskim stanovništvom i mitu koji je nastao o turskom silovanju srpskinja. On objašnjava da su među Turcima ima mnogo više srpskog gena nego obratno i objašnjava šta su razlozi tome.

 2. Pazi da ne poverujemo Zenama u crnom. Pa nismo mi neobavesteni Svedjani sto nikad nisu imali kontakt sa muslimanima da ne znamo kako je tesko Izraelcima da zive pod konstantnim granatiranjima i teroristickim napadima. Nasi vlastodrsci bivsi komunisticki aparatciki ne shvataju da je Izrael jedan od kljucnih elemenata Americke spoljne politike jer je Amerika vecinski hriscanska i evangelisticka i time prirodna saveznica i Srbije i Izraela. A nase diplomate stetocine nikad ne propuste priliku da ispadnu glupe i glasali su PROTIV Izraela i Amerike, a to snazno odjekne u politickim krugovima u Vasingtonu. Jedino sto Ameriku zanima je da Srbija bude snazno proamericka (znaci da ne sme da bude previse bliska ni sa Rusijom, ni sa Turskom ni sa Nemackom, jesu saveznici al ipak „America first“) i da podrzava Izrael (sto je i demokratska zelja Srba), briga njih i za Evropsku uniju, Kosovo, Rusiju (za blokiranje Rusije imaju Rumuniju i Poljsku, u krajnjoj nuzdi Nemacku).

  • Hm,hmm..godine starosti,lica na vlasti,osporavaju tvrdnju da su “ aparatcici“ , mozda Vuk Draskovic,kao, neka “ vlada u senci“ i savetnik pri “ krunskom savetu“ , koji se zaklanjaju iza,pricama o komunistima,komunjarama…radi,vracanja,montiranja,jos veceg primitivnog zla,na grbacu gradjana Srbije.

 3. Ako nekome jos uvek nije jasno u cijoj interesnoj sferi smo mi neka na karti pogleda koja velika sila nam je najbliza. Nije ni Turska, ni Rusija ni Nemacka nego Jadransko more a gde je more tu je anglosaksonska talasokratija. Ako neko misli da moze da vodi neutralnu i nezavisnu spoljnu politiku, a protiv volje Amerike, nek se seti kako je ’99 ubedljiva bila Americka sesta flota. Naravno, nije sve bila nasa krivica jer smo bili zarobljeni u komunistickoj tamnici SFRJ i trebalo je vremena da se otresemo tog nasledja.

 4. Sve su to izdajnici i deca komunizma. Spominju Nemanjice: Nemanjici nisu ni imali odnose sa Rusijom (tad bila pod Mongolskom vlascu) nego sa Zapadom (Francuska, Venecija) sa Vizantijom, Jerusalimskim kraljevstvom. Ocigledno je koliko je ovaj rezim izgubio kompas i izdao Srpski narod i interese, a puzi pod interesima Ruske autokratije. Nemam nista protiv Rusije, ona je igrala vecinom dobru ulogu u istoriji (osim kad nam je nametnula komunizam i drzala nas 40 godina u komunistickoj tamnici zvanoj SFRJ), ali ja sam Srbin i interes Srbije mi je na prvom mestu. Rusija je imperija koja ima interese po celom svetu i nekad se desi da ono sto je u njenom interesu je potpuno pogubno za nas. Ne mozemo mi da odgovaramo i budemo talac za sve akcije Ruske spoljne politike.

  • Колика је плата у тој твојој Фабрици лажи? Ако је преко 500 долара месечно, ево и ја ћу да лупетам глупости!

  • Ako imate imalo veze sa zivotom, istorijom, ekonomijom, demografijom, geopolitikom znali bi da je ovo sve tacno. Sa rastom Kine, Bregzitom i nestabilnim bliskim istokom (i Erdoganom) opet smo u velikoj opasnosti i potrebna je velika mudrost da se izvucemo. Amerika nam je jedina sigurna zastita, Rusija je u svemu tome marginalna ko Kanada i Argentina.

   • Е мој Србендо, несрећо! Није довољно да си Србенда па да ниси глуп. То што мислиш да нам је Америка заштита је смехотресно! Од кога би нас заштитили? Од Шћиптара? Па они би дали целу Србију Шћиптарима а онда би нама рекли: ево вам демократија па се борите, лобирајте, потплаћујте, ангажујте наше фирме да вам помогну..то је демократија.. Је л’?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here