Београдски адвокат НЕЋЕ да запосли студента који је завршио права у року с ПРОСЕKОМ 10. Ово је његово објашњење

Поделите:

Један београдски адвокат не жели да запосли тек свршеног студента Правног факултета, а разлог је заиста невероватан. Проблем је што је кандидат за посао био дословно савршен студент – завршио је факултет у року, са просеком 10!

За 99,9 одсто послодаваца одличан успех током студирања био би најбоља препорука за посао сваком кандидату. У случају адвоката Уроша Недељковића, то међутим не важи.

 

Њему је у канцеларију стигла пријава за рад о којој већина послодаваца сања, али је он одбио да је уопште и узме у разматрање. Осим што, како каже, тренутно не запошљава никог, смета му што се ради о кандидату који је током студирања добијао све саме десетке, а факултет је завршио за свега четири године и три месеца, дакле у року.

Недељковић је појаснио свој став.

Овде није важно само књишко знање

– За овај посао није битно само књишко знање, већ и животно искуство и таленат. А шта је он проживео и радио док је студирао? То је мој став. Други можда другачије размишљају – наводи он.

Kако каже, има познаника који су током школовања имали сјајне оцене, али нису постигли нарочити професионални успех.

– У мојој канцеларији су готово сви студирали шест, седам година, ни не знам какве су оцене добијали на факултету, а сви су одлични адвокати. Не би ми био проблем ни да запослим неког ко је студирао 10 година. Веома је битна радна атмосфера у канцеларији. Сваки посао може да се научи, али карактер особе често може бити сметња или предност у радном окружењу – прича адвокат Недељковић.

Тапушковић: Апсурдно је не узети у разматрање одличног студента

А шта мисле његове колеге? Да ли би и оне у старту одбациле пријаву за посао савршеног студента?

Један од најпознатијих адвоката у Србији Бранислав Тапушковић наводи за „Блиц“ да оцене током студирања за посао адвоката нису толико важне, али додаје да је апсурдно одбацити нечији ЦВ само зато што се ради о некоме које имао просек на факулету 10.

– Оцене показују делимично нечији квалитет. То је некаква предност. На месту колеге, позвао би таквог студента на разговор и проценио би да ли је за овај посао или не. Међутим, студирање на Правном факултету је чисто бубачење и ту нема никакве праксе, па оцене не значе да ће неко захваљујући добром просеку бити одличан студент. Важнији је таленат и сналажење у конкретним и непознатим ситуацијама – објашњава Тапушковић и додаје да је запошљавао свршене студенте, али само са препоруком.

 

 

Блиц

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here