Бивши немачки агент открива шта спречава Запад да зарати с Русијом

Поделите:

Запад би одавно започео рат против Русије, да она није нуклеарна држава, изјавио је бивши руководилац обавештајне службе ДНР Вернер Гросман у интервјуу за „Спутњик Немачка”.
„У наше време опасност од рата постоји чак и у Европи и она је усмерена пре свега против Русије… Да нема нуклеарног оружја, рат би вец́ почео“, изјавио је Гросман.

Он је додао да се на Западу последњих година уочава „веома јака антируска тенденција“.

Бивши шеф обавештајне службе сматра да је одбрамбена политика Москве у новонасталој ситуацији исправна. Према његовим речима, Русија се држи принципа: „Ако желиш мир – спремај се за рат“.

„Када би сада почео оружани сукоб, он би повукао за собом уништење човечанства, јер многе земље могу да употребе нуклеарно оружје и то без ограничења и контроле“, рекао је експерт.

Према његовим речима, циљеви и интереси владајуц́их кругова на Западу нису се променили од времена Хладног рата, због тога је поново актуелна политики сукоб с Москвом.
„Њихови интереси су и даље усмерени на исток. Да Русија није наследила наоружање од СССР-а, укључујуц́и нуклеарно, рат би, највероватније, вец́ почео“, уверен је Гросман.

Он је, такође, подржао припајање Крима Русији истичуц́и да није реч о анексији.

„Крим је увек био руски. Вратили су га на легалној основи“, нагласио је бивши руководилац обавештајне службе.

Он је изразио мишљење да реакција немачких политичара на овај догађај сведочи о томе да су намере Берлина према Москви остале исте као и у време Совјетског Савеза.

Гросман је, такође, подсетио да Немачка остаје лидер како у Европској унији, тако и у европском крилу НАТО-а.

„Размештање војника Алијансе у балтичким земљама, код руских граница, јасно указује на то о каквим је намерама заиста реч“, закључио је експерт.

Спутњик

Поделите:

2 COMMENTS

  1. И доктрина Русије да ако буде нападнута онда се противник уништава.
    Победа не мора да буде уништење али са Русијом нема шале.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here