Бивши шеф БИА ради за Ђиласа!

Поделите:

Саша Вукадиновић, бивши начелник Безбедносно-информативне агенције (БИА), биће у тиму Драгана Ђиласа за предстојеће београдске изборе, ексклузивно из опозиционих кругова.

Чини се да је Драган Ђилас кренуо стопама свог коалиционог партнера и лидера ПСГ-а Саше Јанковића, бар када је реч о опседнутости службама безбедности. Наиме, бивши градоначелник и некадашњи лидер ДС-а, који је најавио повратак у политику и кандитатуру на предстојећим изборима, увелико је почео да окупља људе од поверења за свој тим, а на списку, као најбитнији, нашао се ни мање ни више него Саша Вукадиновић.

Вукадиновић, који је својевремено био и саветник за безбедност тадашњег војвођанског премијера Бојана Пајтића, према речима нашег извора оберучке је прихватио сарадњу са Ђиласом, што и не чуди, јер, како каже, познају се одавно.

– Већина људи блиска ДС-а, нарочито оном некадашњем, одлично зна да су Ђилас и Вукадиновић били у тајној служби ДС-а, коју је формирао Борис Тадић. Ђилас као Тадићев важан сарадник и Вукадиновић као стучњак за безбедност, познат по томе што је у акцији „Сабља“, као начелник крушевачке полиције, ухапсио вођу тамошњег криминалног клана Зорана Јотића Јотку.

Божидар Спасић, бивши шеф специјалног тима ДБ-а, каже да му је потпуно логично што је Ђилас за свог кључног човека одабрао Сашу Вукадиновића.

– Не треба заборавити да је Вукадиновић био директор БИА, особа којој су била доступна сва тајна прислушкивања, тајна праћења, тајни документи, човек који је знао све о акцијама свих политичара у време Тадића, а у то време је и Ђилас био једна од водећих личности не само партије већ и града. Из тих разлога, Саша је стекао њихово велико поверење, а када се стекне такво поверење у особу која обавештајно може да вас покрива, то се не губи лако. Вукадиновић је након функције у БИА био шеф Пајтићебог обезбеђења у Новом Саду и обављао је послове у вези са безбедношћу у ДС-у, али је био и важан део паралелне службе ДС-а – каже Спасић.

Он напомиње да Вукадиновић и сада има цео апарат својих људи у БИА који ће радити за њега и Ђиласа.

– Зато не треба да чуди што је уместо политичара и уметника Ђилас прво ангажовао безбедњака. Вукадиновић ће за њега пратити политичке противнике, све те информације ће им добро доћи у блаћењу актуелне власти. Вукадиновић је у своје време у БИА примио доста људи, који су и данас на позицијама. Унутар БИА постоји апарат који је још захвалан Вукадиновићу и ДС-у што је примљен у службу. Сигурно ће им сада тражити да му се одуже, а то ће радити тако што ће му достављати информације којима ће се измишљати афере и измишљени подаци којима ће се покушати компромитовање не само владајуће гарнитуре или противничког кандидата на градским изборима него и њихових породица – закључује Спасић.

Шуле ођавио Драгана

„ДС ће имати свог кандидата на предстојећим изборима”, рекао је јуче лидер ДС-а Драган Шутановац. Он је тиме одговорио и на питање да ли ће ДС подржати Драгана Ђиласа као кандидата за градоначелника Београда.

– ДС је донео одлуку за београдске изборе и сматрамо да је једино сврсисходно да направимо социјалдемократску групацију странака која ће наступати на предстојећим изборима – рекао је Шутановац.

Ало

Поделите:

1 COMMENT

  1. Биће да нас Ђилас није довољно покрао,
    да би могао да ангажује Тонија Блера.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here