Близанци којима је Закерберг украо идеју за „Фејсбук“ постали ПРВИ БИТKОИН МИЛИЈАРДЕРИ

Поделите:

Близанци који су тужили Марка Закерберга због наводне крађе идеје за Фејсбук тешки су више од милијарду америчких долара након што су профитирали од невероватног скока електронске валуте.

Пре четири године Тајлер и Kамерон Винклвос уложили су у биткоине 11 милиона америчких долара, а прошле недеље њихова вредност скочила је за готово 10.000 одсто. Верује се да је ово први профит од милијарду долара остварен улагањем у биткоин, што је историјски тренутак за контроверзну валуту.

Биткоин је прошле недеље, након две године драматичног раста, достигао вредност од 11.395 америчких долара, упркос упозорењима на опасности по финансијуску стабилност и могућност злоупотребе у криминалне сврхе.

Верује се да су браћа Винклвос прве јавне личности које су, инвестирајући у биткоин, зарадиле милијарду долара.
Браћа, која су студирала на Харварду заједно са Закербергом, добили спор против Фејсбука 2008. који су покренули зато што им је Закерберг наводно украо идеју. Тада су добили одштету од 65 милиона америчких долара, а у марту 2013. уложили су око 11 милиона долара у куповину око један одсто светских резерви биткоина, када је електронска валута вредела 120 америчких долара. Тачан износ није познат, али верује се да је реч о око 100.000 биткоина, у вредности од преко милијарду америчких долара.
После спора са Фејсбуком, близанци, који су на Олимпијади у Пекингу веслали за САД, посветили су се предузетништву са биткоинима, лансирали су властиту онлајн берзу и заједнички фонд за ризични капитал.

– Никада нисмо продали ниједан биткоин, улажемо на дуге стазе – изјавио је Kамерон Винклвос пре две године. Тајлер Винклвос, који каже да би валута могла да достигне билионску вредност, изјавио је прошле године за лондонски Дејли телеграф да је биткоин “нека врста боље верзије злата”.

Блиц

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here