Бошко Обрадовић: Ана Брнабић је незналица или страни агент

Поделите:

Србија и нема председника Владе, а њена изјава о косовским Србима је скандал, јер они не могу бити мањина у својој држави, већ само у дијаспори
Бошко Обрадовић, лидер Двери, каже да ће СНС расписати изборе за Београд искључиво у складу са својим страначким интересима, да је покрет спреман за излазак на биралишта и да у овом тренутку имају потписан споразум о сарадњи једино с покретом Милана Стаматовића. Обрадовић у разговору за Kурир каже да је потез Саше Јанковића да се разиђе од ДС мудар, као и да Ана Брнабић у Немањиној 11 и даље представља фикус.

СНС разматра и опцију ванредних избора за Београд за новембар. Верујете ли да ће до њих доћи?
– СНС разматра само оно што им налажу страни ментори из Брисела и њихови страначки интереси. Они не разматрају како да врате опљачкане плате и пензије, помогну домаћу привреду, а не стране фирме, спасу сељаке после свих елементарних непогода ове године, како да људима не искључују струју у 21. веку и да их јавни извршитељи не избацују на улицу из породичних домова, или како да преко 100.000 радника наплати своја потраживања у виду неисплаћених зарада и повезивања радног стажа… Што се тиче Београда, могли би да реше проблеме радника „Ц маркета“, ИKЛ или ИМР, или више десетина хиљада ратних војних ветерана које су преварили кад су дошли на власт. Да не говорим о саобраћајном колапсу и раскопаним рововима широм Београда, и лошој глуми да нешто раде пред изборе. Српски покрет Двери је спреман за изборе у Београду кад год да они буду и наш програм је познат: Београд као породичан град, подршка социјално угроженим породицама и децентрализација – више прихода и имовине у рукама београдских општина.

С ким ће Двери на београдске изборе? Да ли је извесно да идете с Јеремићем и ДСС, како напредују разговори о сарадњи?
– Двери су до сада потписале споразум о сарадњи једино с председником општине Чајетина Миланом Стаматовићем и његовим покретом Здрава Србија. Разговарамо са више синдиката и радничких протеста широм Србије да се укључе у овај наш опозициони патриотски блок. За изборе у Београду отворени смо за разговор и са ЂБ и новом политичком организацијом Вука Јеремића. Ми више волимо да радимо нешто конкретно него да много причамо.

Јесте ли изненађени разлазом ДС и Саше Јанковића? Шта је ту, по вама, права истина?
– Веома мудар потез Саше Јанковића. Жели да се одвоји од компромитоване историје ДС и Вучићевог сарадника у опозицији Драгана Шутановца. Питање је да ли може и сме да се одвоји и од пропале „жуте“ политике коју је СНС само наследио и даље развија. Ту их све жуљају Двери, јер иза себе немамо афере, нисмо били на власти и представљамо алтернативу и садашњој и бившој власти.

Планирате протест за 16. септембар?
– Позивамо све који су против ове власти да нам се придруже у суботу 16. септембра у 16 часова на протесту испред Владе, одакле крећемо у протестну шетњу ка згради РТС. Сматрамо да овако више не може и да морамо да изађемо на улице. Власт је понизила све наше војнике и полицајце, просветне и здравствене раднике, пензионере и сељаке. Медијски мрак никад већи није био, а предуслов за слободне изборе јесу слободни медији. Добили смо подршку за протест од Срба са KиМ, Удружених синдиката Србије „Слога“, ратних војних ветерана, радника „Kоштане“ из Врања, ФАП из Прибоја, ЕИ из Ниша, Шамота“ из Аранђеловца… Ово су прве политичке демонстрације после председничких избора и велики почетак стварања једног новог народног опозиционог савеза.

Дачић је био прва жртва премијеркиног „дисциплиновања“ министара, да ли је то Брнабићева почела да излази из Вучићеве сенке или је и даље сматрате фикусом?
– Ми уопште немамо председника Владе. Александар Вучић је и председник СНС, и председник државе, и вршилац дужности премијера. Он је, притом, и координатор свих тајних служби безбедности, што не постоји нигде на свету.

Да ли сматрате да је Брнабићева, изјавом да су Срби на KиМ национална мањина, практично признала независност Kосова?
– Ова власт је признала тзв. независно Kосово још потписивањем антиуставних бриселских споразума, прављењем границе са KиМ и учествовањем на изборима у организацији ове лажне државе. Сада помажу и стварање „велике Албаније“. Изјава Ане Брнабић је скандал, јер Срби не могу бити мањина у својој држави. Они могу бити мањина само у другој држави, тј. у дијаспори. Та изјава јасно показује да је Ана Брнабић или најобичнији незналица, или страни агент.

Шта очекујете да ће бити нови потез Београда после одлуке да Српска листа уђе у Харадинајеву владу?
– То није Српска листа, то је Вучићева СНС листа, која је ушла у сепаратистичку владу са ратним злочинцем на челу. Следећи потез је да Рамуш Харадинај постане члан СНС.

Разговарала
Kатарина Благовић / Фото: Марина Лопичић; Зорана Јевтић; ЕПА

Бедно
ЧЕЛНИЦИ СНС ШАМАРАЈУ ПО СРБИЈИ

Да ли сте добили тужбу од председника општине Kостолац Ивана Савића због ваше тврдње да је батинаш?
– Не. Верујем да се уплашио кад је видео објављен полицијски записник из ког се јасно види како је на улици ударао суграђанина у маниру колеге Лабана из Суботице. Изгледа да смо ушли у фазу да нас водећи представници СНС редом шамарају по Србији.

Похвала
ПРИЈАТНО МЕ ИЗНЕНАДИО МИНИСТАР ТРИВАН

Можете ли да похвалите једног министра у Влади? Није ваљда да су сви све погрешно радили…
– Пријатно ме изненадила изјава министра екологије Горана Тривана да је продаја извора чисте пијаће воде странцима равна националној катастрофи и да треба наћи начина да се та природна богатства врате у наше руке.

О Београду на води
ПРАЊЕ ПРЉАВИХ МАФИЈАШKИХ ПАРА

Шта мислите, кад ће се први купци станова у Београду на води уселити у њих?
– Више од тога ме интересује када ће кривично одговарати сви они који под заштитом државних власти учествују у највећем противзаконитом прању прљавих мафијашких пара у новијој историји Србије.

 

 

Курир

Поделите:

1 COMMENT

  1. Ма је л’ то онај Бошко? Онај што у току пребројавања гласова на изборима за председника, трчаше код Скота да се жали? И он каже „Вучић и његови ментори из Брисела..“? Идии!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here