Бошњаци у Сарајеву одржали митинг подршке Палестинцима

Поделите:

У Сарајеву је одржан митинг подршке Палестинцима у знак протеста због одлуке председника САД Доналда Трампа да призна Јерусалим као главни град Израела.

Сарајевски портал Клиx.ба преноси да су окупљање организовали Палестинска заједница у БиХ, Египатска унија у БиХ, Удружење Млади муслимани и Удружење Палестинско-босанскохерцеговачког пријатељства.

Наводи се да се окупљенима који су поручили Трампу да је Јерусалим главни град Палестине обратио бивши реис-ул-лема Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић.

„Позивамо муслимански свет да се уједини у свему оном што треба да има част и достојанство на овом свету. Подржавамо одлуке Арапске лиге да се примене све резолуције УН и Савета безбедности, а Палестинцима шаљемо симпатије“, поручио је Церић.

Подсећа се да је Трамп 6. децембра објавио да САД признају Јерусалим као главни град Изреала уз тврдњу да је то требало много раније учинити. Након његовог потеза уследиле су осуде државника из целог свијета који су поручили да ће Трампова одлука дестабилизовати Блиски исток.

Портал наводи да је у протестима због признавања Јерусалима као главног града Израела више особа погинуло и повређено, као и да су исламске земље као одговор на његову одлуку признале источни Јерусалем главним градом Палестине и позвале све државе да признају државу Палестину.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here