Бранко Радун: И ја сам Оливер!

Поделите:

ОЛИВЕР Ивановић штрајкује глађу јер му се крше основна људска права, пре свега да се брани са слободе (или из кућног притвора). Влада Србије даје гаранције за њега у случају пуштања на слободу, али то до сада није довело до његовог ослобађања. Као ни протести за ослобађање Ивановића (али и за пензионисаног пуковника полиције Драгољуба Делибашића) јер је Еулекс одлучио да иако је прошло више од 550 дана, поново продужи притвор. На долазак Оливера кући није утицало ни то што га више од 45 сведока није повезало са оним за шта је оптужен.

Многи мисле да Албанци желе да овако направе лажну симетрију – Оливер Ивановић сад у монтираном суђењу, а касније на клупи и прави злочинци из ОВК.

Апсурдно је стављати у исту раван човека који је потпуно невин, а притом познат као онај који увек позива на помирење и толеранцију, са монструозним злочинцима ОВК какве не памти савремена Европа. Но, политичка логика често је апсурдна и злочиначка. Тако је већи број Срба на Косову страдао од монтираних суђења у којима је довољно наћи два лажна сведока и отерати поштеног човека на робију. Нажалост, тако страдају и Срби у Хагу, а поготово у Хрватској и Босни. Бити Србин врло често значи аутоматски и злочинац. Због тога су сви потенцијално у позицији Оливера Ивановића.

Из изјава представника власти види се да они предузимају јавне и мање јавне потезе да би помогли Оливеру да дође до слободе. То је изузетно важно јер када је Оливер заточен, као политичар прозападне оријентације који је увек позивао на толеранцију и на сарадњу са „међународним институцијама“, шта да очекују обични Срби? Стога је важно да се на сваком састанку са странцима и у медијима понавља да Оливер мора бити слободан!

Новости, 12. август 2015.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here