Британија: Полиција на улицама, спречава сукобе на протестима

Поделите:

На хиљаде припадника полицијских снага распоредило се на улицама Лондона и Бирмингема како би спречили сукобе између десничарских демонстраната и антифашистичких група за време протеста услед терористичких напада у Великој Британији

На хиљаде припадника полицијских снага распоредило се данас на улицама Лондона и Бирмингема како би спречили сукобе између десничарских демонстраната и антифашистичких група за време протеста који су настали услед терористичких напада у Великој Британији.

На десетине припадника екстремне десничарске групе „Прво Британија“ изашли су на улице у Бирмингему машући националним заставама и узвикујући „Прво Британија, узвраћа ударац“, преноси Ројтерс.

Слогани које су демонстранти носили имали су натписе који поручују да је „Време за борбу против исламског тероризма“, наводи агенција.

Како агенција подсећа, Британију је у претходном периоду задесила серија терористичких напада у којим је убијено 35 особа у Лондону и Манчестеру, док је возач комбија у понедељак убио једног и повредио неколико других, када се залетео међу муслимане који су излазили из џамије у Лондону.

Државу је поред напада задесио и велики пожар у вишеспратници у ком је погинуло најмање 79 особа, подсећа агенција.

У Лондону где се полиција још опоравља од три велика терористичка напада у три месеца, полицијски службеници издали су строге наредбе о томе где ће људи смети да протестују.

Полицајци су били распоређени по улицама како би спречили припаднике десничарског покрета “Енглеска Лига Одбране“ да се приближе припадницима покрета “Уједините се против фашизма“ и демонстрантима групе “Уједињени против екстремизма“.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here