Британски десничар тужио Маринику Тепић због повреде части

Поделите:

Британски десничар Џим Досон који се недавно похвалио фотографијом с Мишом Вацићем направљеном у Владиној канцеларији за KиМ – тужио је посланицу Нове странке Маринику Тепић јер је, тврди, на његов рачун изнела низ неистина и увреда, назвавши га између осталог и фашистом. Због јаких болова у души, како каже, Досон тражи 450.000 динара одштете.

„У свету познати фашиста“, „мобилизатор милитантних група“, човек који „наоружава своје присталице“, „фашиста који донира српске манастире донацијама које више личе на оружје“ – те речи посланице Маринике Тепић у душу су погодиле оног ком су упућене – британском десничару Џиму Досону. Зато ју је тужио.

Свим овим наводима тужена је повредила тужиочеву част и углед, као и достојанство, будући да се ради о увредљивим и омаловажавајућим речима због којих сам трпео душевне болове јаког интензитета, у смислу негативних афеката, односно осећања стида, срама, жалости, туге и осећања мање вредности, навео је Досон у тужби.

„Он и треба тако да се осећа. Сви фашисти треба да се осећају тако“, изјавила је Мариника Тепић.

Не одступа посланица ни од једне тврдње изговорене за скупштинском говорницом и каже, спремна је да доказе у прилог својим тврдњама достави и суду. Но пре тога, међународној и домаћој јавности послала је отворено писмо којим упозорава на нарастајући фашизам у Србији, између осталог и због сазнања које има.

„А то је да ме ови екстремни десничари у својим круговима интерно називају Џо, алудирајући на британску парламентарку Џо Kокс која је пре годину и по дана убијена на улици од стране једног екстремисте, а очи британске јавности су тада биле упрте у организацију ‘Бритаин фирст’ чији је оснивач управо Џим Досон“, рекла је Тепић.
Покрет 1389, Досоновог блиског сарадника Мише Вацића, подсећа Тепић, недавно је прерастао у формалну организацију Српска десница, што, каже, не би било спорно да се на том скупу није појавио потпредседник СНС-а Миленко Јованов.

„То је тренутак када мени и дефинитивно постаје јасно све оно на шта сам упозоравала месецима уназад, а то је покушај институционализације профашистичких организација и екстремних десничара у Србији, покушај да се они уведу у систем, с обзиром да је на скупу Српске деснице донета одлука да ће се она појавити и на београдским изборима“, каже посланица Нове странке.

Пре или после избора, Мариника Тепић ће на суд. Буде ли пресуђено у корист Џима Досона, биће обавезна да му исплати 450.000 динара. Та сума новца била би, каже Досон, сатисфакција за претрпљене душевне болове јер ће, како сам каже у тужби, успоставити психичку и душевну равнотежу која је постајала пре објављивањја, тврди, неистинитих навода о њему.

Н1

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here