Брнабић: Србија – мала земља херој промена у 21. веку

Поделите:

Желим да се о Србији прича као о малој земљи која је била херој промена у 21. веку и снажно прихватила дигиталну револуцију која је живот свих грађана променила набоље, написала је Ана Брнабић, председница Владе и прва жена премијер у Србији у ауторском тексту у специјалном издању „Блица“ објављеном поводом 21. рођендана.

Ана Брнабић је навела да се у времену промена стварају нови хероји и да жели да Србија буде херој промена јер она већ има лидере, који су се својим знањем вештинама и креативношћу изборили за своје место на светској дигиталној и пословној сцени.

Ти талентовани људи, написала је Брнабић, који су следећи свој сан, након студија покренули сопствене фирме, и упустили се у ИТ воде и постигли међународни успех, примери су које Србија треба да следи у времену дигиталне или Четврте индустријске револуције, која укључује економију, куклтуру, образовање и науку и мења живот свих.

Србија 21. века биће друштво одважних поједнаца у економији, индустрији, пољопривреди, медицини, култури, образовању… који ће имати подршку друштва и када буду успешни, а још више на свом путу ка успеху, написала је српска премијерка.

Брнабићева је навела да је сада прави тренутак да искористимо промене које се дешавају и које ће обележити нашу генерацију и одредити како ће живети наши потомци.

Истакла је да је време да створимо модерну Србију, у којој су услуге државе ефикасне, електронске и лако доступнебило да се обављају од куће или на шалтеру.

Брнабићева је истакла да у модерној Србији више наших компанија побеђује у глобалној тржишној утакмици, предузетници имају подршку друштва да развију своје идеје и створе међународно признат бизнис, а грађани уживају предности дигиталног времена – имају квалитетно и ефикасно здравство, једу бољу и јефтинију храну, живе у квалитетним домовима и ефикасно корсите енегрију, понашају се одговорно према природи, развијају се уз напредне сиситеме формалног и неформалног образовања, у коме је учење корисно, забавно и целоживотно.

У ту и такву Србију радо ће долазити гости из иностранства, а наши грађани који су отишли желеће да се врате и буду део промена у својој отаџбин, навела је Брнабићева и додала да чврсто верује да то можемо да остваримо јер имамо памети и снаге, само морамо много да учимо, да се развијамо и још више да радимо сви заједно свесни да играмо светску лигу за тим Србије.

 

 

РТС

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here