Брнабић: Сребреница није геноцид

Поделите:

СРБИЈА ће у предстојећим месецима покушати да нађе дуготрајно решење за питање Косова и Метохије, како се не би оставио отворени проблем.

Ово је у интервјуу Радио Економисту поручила премијерка Ана Брнабић, а на питање да ли би употребила реч независно Косово, узвратила да тај израз не би користила, јер би то отворило Пандорину кутију. Брнабићева је истакла да је ЕУ трајно опредељење и важан циљ Србије, али да се не промовише због новца већ због система вредности.

Она је рекла да се у Сребреници догодио страшан злочин због којег се осећа лоше, али да не мисли да је то био геноцид. Додала је и да не мисли да је Хашки трибунал задовољио правду и да је заиста допринео помирењу:

 

– За ужасне злочине у „Олуји“, током које је више од 250.000 људи протерано из Хрватске, а више од 2.000 убијено, нико није одговарао. И када је реч о тзв. ОВК, не можете да кажете да није било злочина против Срба и других неалбанаца, али су сви слободни.

На питање шта би рекла председнику Русије Владимиру Путину, када је реч о његовим ставовима о ЛГБТ популацији, Брнабићeва је рекла да ће о томе размишљати када га сретне:

– Не заборавите да има и земаља у ЕУ које немају баш позитиван став према мањинама и које не поступају добро са њима.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here