Чанак напао Јанковића: Он је политички аматер који ради…

Поделите:

Ненад Чанак, председник Лиге социјадемократа Војводине оцењује да је Саша Јанковић „политички аматер“, који баштини Милошевићеву аргументацију против ондашње опозиције, и тврди да председник Покрета слободних грађана ради директно у корист власти.
У анамнези такозване „праве опозиције“, која њега назива „Вучићевим ‘тројанским коњем'“, а највећи део опозиције декласира као „лажžну“, Чанак подсећа на Јанковићев став да су све политичке странке корумпиране, и да је само његов Покрет, његова опција – права.

Мимо чињенице да се таквим урушавањем политичких странака урушава и политички систем, Чанак каже да се лидер ПСГ политичке странке грађанима „гади“ из конкурентских разлога.

– ‘Поштени људи’ ће се, ето, сутра трансформисати у политичку странку, а то ће бити друга ‘чиста’ странка ‘чисте’ опозиције. А, кад мало загребете по тој ‘чистој’ странци и ‘чистој’ опозицији видите да су то у ствари државни службеници који су живели на државним синекурама, па би сад мало да наставе то да раде, а друге опозиционе странке им сметају из конкурентских разлога – рекао је Чанак у интервјуу за Тањуг.

Он сматра да је Јанковићева аргументација зашто су политичке странке лоше веома занимљива, јер је исту ту аргументацију користио Слободан Милошевић у односу на опозицију, као и актуелна власт.

– То што ми нисмо на тој страни са Јанковићем, који је изричити ‘опозиционерски пуританац’, а истовремено му не смета да се љуби са тим истим Бошком Обрадовићем и не смета му његова сопствена прошлост као чиновника у влади Мирка Марјановића, послушника Слободана Милошевића, онда добијете једну конфузну слику, кад ти људи крену да вас оптужују да нисте довољно опозициони – објашњава Чанак.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here