Чеда: Београдски избори нису судњи дан Вучићеве Србије

Поделите:

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да је лоше што део опозиције покушава да београдске изборе прикаже као судњи дан Србије председника Александра Вучића и да ЛДП самостално иде на те изборе, јер не жели да се скрива иза неког другог.

„Атмосфера у делу опозиције са амбицијом да се од градских избора направи неки судњи дан Вучићеве Србије је лоша због тога што то људи не доживљавају на такав начин, а друго – значај градских избора не може у тој мери да мотивише људе колико је потребно“, рекао је Јовановић.

Он је рекао да је у фокусу већине опозиционих странака Вучић, а не проблеми грађана и да је потребна политичка трансформација, односно да фокус опозиције морају бити људи и проблеми на које Вучић не одговара на прави начин.

Јовановић је рекао да се странке не разликују када је у питању потреба за бољом инфраструктуром или већом безбедношћу, јер не зна никога ко ће „гласати за рупу на мосту“, али да су различити приступи отвореним питањима привредног, културног и спортског живота града, образовању и нивоу безбедности и да не види разлог „за фатализам да сви буду на једној листи“.

„ЛДП је на локалне изборе одувек излазио као странка са својим карактеристичним програмом и овог пута ћемо то учинити. Не мислимо да трагамо за неком алиби коалицијом или да од локалних избора на вештачки начин покушавамо да компензујемо оно што нисмо били у стању да урадимо као грађанска, демократска опозиција на парламентарним или председничким изборима у претходних пет година“, рекао је Јовановић.

Објашњавајући зашто је он кандидат ЛДП-а за градоначелника, Јовановић је рекао да није фер скривати се иза неког другог.

„Данас је очигледно да је ЛДП-у потребна та врста политичке верификације, јер је наш пут другачији од свих других странака и због тога мислим да не би било фер скривати се иза некога другог и да је неопходно изаћи пред бираче и тражити подршку за оно што мислим да је потреба свих нас“, рекао је Јовановић.

Он је казао да ЛДП жели Београд који је нестао у „хаосу 1990-их“, који је „био космополитски град, који се није сам затварао и изоловао, у коме није било табуа, у коме су клинци били сигурни на сваком ћошку, у свакој биоскопској сали, на сваком терену, Београд који није био безобзиран као што је овај данас“.

Према његовим речима, ЛДП предстојеће београдске изборе види као обавезу, али и као шансу да пружи одговоре на „она питања на која су нуспешно до сада одговарали сви – и Вучић и демократе, ДСС, социјалисти“

 

 

 

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here