Црна Гора: Демократски фронт: „Милић нас напада због Русије“

Поделите:

Демократски фронт је оцијенио да предсједница Центра за евроатланске студије, Јелена Милић, тај политички савез напада због њиховог односа према Русији.

Милић је, у интервјуу за Портал РТЦГ, оцијенила да очекује мијешање Русије и у предстојеће локалне и предсједничке изборе у Црној Гори. Она сматра да суђење за покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. године и „јачање веза између Демократског фронта и Родине“, показују да Руси још увијек нијесу одустали од својих намјера.

Милић је оцијенила да ДФ „себе не може називати Демократским, кад има подршку и подржава Путиновов режим, кад тамо Д од демократије нема“.

У ДФ-у наводе да се читав интервју, како кажу, своди на повик издајника: Држите издајнике!

„Таргетирање ДФ-а и Русије овој госпођи, послужило је само да би за Божићне празнике пожељела већи утицај САД-а на унутрашње догађаје у Црној Гори и на Балкану. Зар то није дивно? Прокламовањем фиктивног мијешања Русије у унутрашње процесе у Црној Гори они желе да оправдају стварни утицај и моћ креирања наших унутрашњих прилика који САД већ имају, првенствено преко своје амбасаде у Подгорици. Сваку појаву несервилне и државничке политике овакве, среброљубиве особе, желе на сваки начин да делегитимишу, покушавајући да наметну грађанима Црне Горе „рајински менталитет“ као једини исправан“, саопштено је из ДФ-а.

Због тога је, како тврде, поред Русије, чије је оптуживање само повод за снажнији утицај САД-а у Црној Гори, Демократски фронт, као државничка организација, најснажније нападнут од стране предсједнице Центра за евроатланске студије.

„Прије свега због тога што се залаже за очување добрих односа са провјереним историјским пријатељима и вођење и унутрашње и спољашње политике без сервилног односа према било којој великој сили или некој другој страној држави. Имамо у овом интервјуу и „бриљантну“ тврдњу како се кроз монтирани судски процес који се води против лидера ДФ-а доказује руска упетљаност у све то, иако у самом процесу нисмо имали нити једног свједока из Русије ни са једне стране, док свједоке из САД-а имамо на страни тужилаштва што јасно указује на то ко се заиста упетљавао у те процесе. Небулозна изјава, да је кроз процес учлањења у НАТО Црна Гора прошла без пропаганде а са опструкцијама Русије и подршком грађана коју је Милић неком чудном алхемијом претворила у подршку од 70 одсто, посебно вријеђа грађане Црне Горе који, већински против учлањења, нијесу добили прилику да се о чланству у НАТО пакту уопште изјасне. Дакле Милићка нам честита не празнике већ активну опструкцију воље наших грађана коју спроводи власт у Црној Гори са својим спољашњим сарадницима.“, саопштено је из ДФ-а

„Наравно на њеном удару је и читав српски народ, посебно Срби у Црној Гори, очигледно криви само зато што се усуђују да кажу да постоје. Негира се угроженост српског народа, а Црна Гора се проглашава демократском земљом, иако имамо врло знаковиту чињеницу да српски језик који је матерњи већини грађана не може да буде службени. На самом крају, соломонско решење свих проблема у Црној Гори и региону је „веће америчко присуство“, закључују из ДФ-а.

РТЦГ

Поделите:

1 COMMENT

  1. Takozvana gospodja milic je nastrojena izdajnicki jer je svako izdajnik crne gore ko radi u intetes vlasti koja je opljackala istu koja je razorila fabrike a njihovi saveznici sa zapada od 45. Pa do 99.nekoliko puta demokratiju spustili iz bombardera tako da svaki gradjanin osjeca tu demokratiju duboko u sebi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here