„Дачић и Шешељ за ‘главу изнад воде’, а главна борба…“

Поделите:

Kоалиција Ивице Дачића и Драгана Марковића Палме није никакво изненађење, али да ли ће се овом тиму на београдским изборима придружити и Војислав Шешељ.
“Ипак ми говоримо о 2017. години и коалицији која је могла да функционише пре 15-20 година. Једна од функција те коалиције је да тим странкама у политичком смислу задржи главу изнад воде”, наводи Бојан Kлачар из Цесида.

“Kада погледате конгрес СПС из 2014. године када је Дачић оштро напао Шешељевце… То је сада један маневар, СПС је сада толико близу СНС-а и траже играње на старе емоције код старих бирача. Дачић је проценио да је то профитабилније”, додаје новинар Зоран Пановић.

Уз Александра Шапића трку за фотељу у Старом двору трчаће и Драган Ђилас који има подршку ПСГ Саше Јанковића и Левице Србије, али је питање хоће ли имати и подршку Вука Јеремића.

“Ђилас ће уозбиљити изборе, бар ће прича о уједињавању опозиције бити озбиљнија и на неки начин то је већ квалитет. Главни окршај биће између кандидата Александра Вучића и Ђиласа”, каже Пановић.

“Ђилас има коалицију која треба да му обезбеди оно што нема – преко Јанковица бираче грађанске орјентације, а преко Вука Јеремића до бирача некадашњег ДСС”, додаје Kлачар.

Познаваоци прилика сагласни су у једном – игранка нас тек очекује после избора и питања ко ће од одборника за кога гласати јер ће управо они изабрати градоначелника.

О2

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here