Дачић: Скот да се не меша!

Поделите:

Амерички амбасадор у Београду не треба да се меша у унутрашње ствари Србије, наши амбасадори то не чине, рекао је данас министар спољних послова Ивица Дачић.

Он је коментарисао изјаву амбасадора САД у Србији Кајла Скота о министру одбране Србије Александру Вулину, који је доспео у издање „Вашингтон поста“ због изјава о осуђеном генералу Лазаревићу.

Уз констатацију да је Лазаревић одслужио казну, Дачић је рекао да је Рамуш Харадинај косовски премијер који ће тек да је одслужи, док се хрватски генерал Анте Готовина, ослобођен оптужбе за ратне злочине, спрема за председника Хрватске, пренео је Фонет.

Амбасадор САД је на свом налогу на Твитеру пренео текст „Вашингтон поста“ под насловом „Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца“, оценивши да „месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом“.

Данас је реаговао и сам Вулин, који је, гостујући на ТВ Пинк, рекао да је нормално да министар одбране стоји уз свог генерала и да му нико не може рећи да је лагао када је говорио о бомбардовању и генералу Лазаревићу.

Он се такође запитао и како би било да и он почне да твитује, шерује и лајкује о амбасадору Скоту.

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here