Дачић: Србија подржава целовитост Шпаније

Поделите:

Србија подржава територијални интегритет и суверенитет Шпаније и њено јединство, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић поводом референдума о независности аутономног шпанског региона Kаталоније.

„Наш став је јасан и принципијелан, Шпанија је један од највећих пријатеља Србије“, рекао је Дачић и додао да Мадрид има исти такав став по питању територијалног интегритета Србије.

Министар је позвао „све политичке факторе да се не играју тим питањем“ и навео да му није јасно зашто су неки политичари из Србије отишли у Барселону, а нису отишли у Бањалуку. Он је казао да је о став Србије о каталонском референдуму на линији ставова европских институција.

Дачић је додао да сви једнострани потези који нису у складу са уставноправним системом једне земље и који нису договорени са централним властима, представљају кршење међународног права.

„Ово може да задеси сваку земљу на свету. Ако нема међународног права, нема шта да вас штити, осим љубави и наклоности великих сила, што је врло променљива категорија“, рекао је Дачић.

 

 
Бета

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here