„Дани Српске у Србији“ од 15. до 21. септембра

Поделите:

У двадесет градова Србије планирана су 32 културна, спортска, као и привредна догађаја

ПЕТА по реду манифестација „Дани Српске у Србији“ одржаће се од 15. до 21. септембра у двадесет градова Србије. Планирана су 32 културна, спортска, као и привредна догађаја, од којих је најзначајнији „Форум за успостављање заједничког оквира за пословање у региону“. Форум ће 21. септембра у Вили Републике Српске отворити председнице влада Србије и Српске, Ана Брнабић и Жељка Цвијановић.

– Циљ Форума је покретање дијалога о усаглашавању услова пословања у региону кроз размену искустава, представљања најбољих примера у пракси и програма за креирање повољног пословног амбијента – рекао је Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији.

Цицовић је најавио и три сусрета привредника Србије и Српске: у Врању, Новом Саду и у Суботици, који организују и привредне коморе Српске и Србије.

– То неће бити обични сусрети, јер ће учествовати само они који су заинтересовани да међусобно успоставе сарадњу. Већ знамо да једна од фирми из Бањалуке жели да део своје производње премести у Врање како би учинили јефтинијом и брже доступном своју понуду – казао је Цицовић.

Почетак манифестације „Дани Српске у Србији“, коју ће у петак у 18 часова у Народном позоришту отворити председник РС Милорад Додик, биће прилика да публика и крај малих екрана на телевизијама РТРС и РТС, види премијеру једночинке „Трезвено, сабрано и саборно“, чији сценарио потписују Неле Карајлић и Вуле Журић.

– Част ми је што сам позван да „режирам“ отварање и зато што имам интимну жељу да културу РС што више представим Србији – рекао је Карајлић. – Најважније ми је било да направимо нешто неуобичајено, што ће дуго остати у сећању. Представа коју припремамо иза себе има идеју неопходности нашег заједништва.

ОД СРБИЈЕ СРПСКОЈ 660 МИЛИОНА ДИНАРА

ВЛАДА Србије донела је решење о додели 660,05 милиона динара једнократне финансијске помоћи Републици Српској, ради реализације заједничких пројеката – објављено је у најновијем броју „Службеног гласника“. Новац се издваја из средстава текуће буџетске резерве.

Новости

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here