Демократе: „Лидери“ ДФ су једнојајчани близанци са Ђукановићем и Марковићем

Поделите:

„Голим оком је било видљиво да сте и ДПС и ви у изборној кампањи потрошили на десетине милиона еура, али нека, доћи ће вријеме да и једни и други, по истим аршинима, одговарате за новац довлачен из подземља“

Ако је ико икад и имао дилему зашто једна иста партија и један исти човјек владају Црном Гором скоро три деценије (осим добро познатих метода из „Снимка“ као доброг разлога), неколицина мешетара који се лажно представљају као опозиционари су својим посљедњим саопштењем отклонила и ту дилему: Ко не би владао оволико да на другој страни има букаче и залетаче у стилу “држте ме да га не нагрдим“ у својеврсним комедијама у директном преносу, који онда, пар минута након тога, кад се камере угасе, постају никад бољи другари са овима којима замало покидаше зубима? Наравно да би Мило, да није било Демократа, владао и још 30 година, јер наспрам себе, у лику лидера ДФ, дружине којој ових 40+ очигледно не прија, није имао другу, већ исту страну. Себе. Ове двије Милове стране су се толико испреплетале да се више не зна која је лице, а која наличје, саопштено је данас из Демократске Црне Горе.

Из те партије су реаговали на данашње саопштење Демократског фронта (ДФ) у коме је између осталог поручено да је лидер Демократа Алекса Бечић „искушеник Мираша Дедеића коме кравату веже Душко Марковић“.

„А да је исти налогодавац саопштења, која се можда на папир слију из два пера, али у истом штабу – ДПС, најбоља су потврда главне тезе на којима се ових дана заснивају синхронизовани напади „браће по матери“ ДПС и ДФ на најперспективнији политички субјект у Црној Гори: и по једнима и по другима финансира нас криминални клан, и једнима и другима није по вољи то што смо имали сусрет са потпредсједником САД, за једне смо четници, за друге противници Срба, али је матрица потпуно иста. Чим неко почне да гребе испод површине њиховог јавног односа са ДПС и почне да сумња да су управо то што јесу – врхунски и најбољи сарадници, онда се острве на њега, не бирајући ријечи и средства. Имају смјелости да помињу опозиционе колеге, а у немилости ових кобајаги опозиционара су се прво нашли управо они, редом: СНП, Демос, УРА, па кад им се само учини да су их уништили, онда им постају најмилији, јер из њиховог напада могу изаћи само јачи. Сад сте прешли на Демократе, али сте се прерачунали, мислили сте да ћемо вам ћутати. Можда и јесмо једном, пет, десет пута, само због искрених опозиционара којима сте бацили прашину у очи, али и којима је свакако, као и нама, превише унутаропозиционог трвења и перчинања за гласове, али љековито је и да грађани Црне Горе коначно сазнају истину – ви, заправо, никад и нисте били опозиција. Да будемо прецизни, неки међу вама, на нижим функцијама, искрено мисле и опозиционо ђелују, али скоро сви тзв. лидери ДФ су у једном тренутку директно одрађивали посао за шефа. Онај најбучнији, најпримитивнији, најфрустиранији сопственим комплексима је, у ствари, најефтинији најамник Аца и Мила“, наводи се у саопштењу Демократа.

У саопштењу се додаје да је један од таквих послова који су обавили за њиховог шефа и писмо монструозне садржине које су хтјели да подметну Цркви, а које се како тврде Демократе дистрибуирало у сусрет изборима у Херцег Новом, гдје се најогавнијим ријечима позивало на линч чланова и симпатизера Демократа.

„Данас сте, коначно, јавно признали да ви стојите иза најмонстуознијих и најогавнијих лажи које сте по терену бљували двије године о Демократама. Данас је, коначно, јасно зашто Тужилаштво упорно одуговлачи утврђивање одговорности ђелова ДФ и ДПС у случају монструозног писма из Херцег Новог. Данас сте, коначно, признали своју кривицу и сарадњу са Милом (Мило Ђукановић, предсједник ДПС – прим Вијести онлине) и Душком (Душко Марковић – предсједник Владе Црне Горе – прим. Вијести онлине), јер ви, „лидери“ ДФ, и нисте ништа друго до једнојајчани близанци са поменутом двојицом. Што се тиче финансирања, голим оком је било видљиво да сте и ДПС и ви у изборној кампањи потрошили на десетине милиона еура, али нека, доћи ће вријеме да и једни и други, по истим аршинима, одговарате за новац довлачен из поџемља. Што се нас тиче, за сваки цент за који било ко приложи доказ да је у Демократску Црну Гору ушао мимо закона, стављамо се правосудним органима на располагање, али се ми, за разлику од вас, нећемо позивати на имунитет, крити по Скупштини, затварати и молити Филипа Вујановића да нас помилује, јер се ми, за разлику од вас, не бојимо ни Мила Ђукановића, ни његових криминалаца. Ми, опет за разлику од вас, не правимо театар апсурда за гласове и за чување фотеља. Ево се и грађани питају: како им и једнима и другима није доста привилегија, пара и тих фотеља, кажу – распадоше се више 30 година у њима“, порчили су из Демократске Црне Горе.

Демократе истичу и да ДФ помиње права Срба, цркву, језик, а не помиње ко је својим гласовима кључно опредијелио да се таква рјешења у Устав унесу и као таква усвоје.

„Да ли су Демократе продале опозиционе колеге и мањиске партије или, којим случајем чудних околности, Покрет за промјене? И ту сте врло слични са ДПС-оом и њиховим моралним стандардима: они продају државу, а ви продајете референдуме, изборе, уставе, законе. . . И одмах да вам ставимо до знања: заборавите на продају избора у Подгорици и Андријевици као некад, или као у Никшићу прије неколико мјесеци. Нећете више бити у прилици. Надаље, како можете сипати дрвље и камење на Мираша у сваком другом саопштењу, а онда водити дјецу код истог тог Мираша да вам их крсти? Па ваши лидери су његови најближи сарадници, ако нијесте амнезију доживјели. Мада, ништа чудно од вас. И зашто не рећи: када заступате једну нацију, а тој нацији је из године у годину све горе и горе, а вама новчаници и имовински картони све дебљи и дебљи, онда је закључак један: господо „лидери“, продајете вјеру за вечеру. И све то због црних врећа, које ДПС довлачи из поџемља, а ви из разних центара моћи. Ипак, да вам одмах буде јасно иако сте одавно ушли у њену реализацију: представа кума Андрије, кума Мила и старог свата Пеђе у 30 чинова неће се завршити како сте мислили, јер се не може бити и Милов кум и највећи опозиционар. Само се ви купајте у сопственом блату. Ми идемо да радимо, да обиђемо сваку кућу и сваког човјека у Црној Гори, јер висе представу нећете играти. Прочитани сте, политицки близанци!“, закључује се у саопштењу Демократа.

Вијести.ме

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here