Демон из видео игрице и убиство девојке

Поделите:

Након злочина Матеј Шустек влаком се вратио у Нашице, отишао до пријатеља, пробудио и његова оца и изустио: “Убио сам своју дјевојку”

Матеј Шустек (24) позвао је своју дјевојку Ану Бартоловић (17) да се, као и иначе, нађу на жељезничком колодвору у Кошки надомак Нашицама. Док је стизао влаком из Нашица, несретна Ана није ни слутила да ће он убрзо постати њезиним крвником. Одвео ју је на осаму код оближњег силоса, ухватио ју је, терети се, за главу те јој двапут зарио у врат преклопни нож, оштрице 10,2 центиметара. Један је убод пререзао артерију, други душник и једњак и живот јој је већ тада био озбиљно угрожен.
Покушала је побјећи
Док је трпјела тешке физичке и психичке патње, пише надаље у оптужници, престрављена је Ана покушала побјећи, но он ју је “хватао за руке и наставио убадати ножем”. Задао јој је тако још девет рана, од чега су четири биле опасне за живот. Како би је спријечио да позове помоћ, износи оптужба, узео јој је мобител и такву је беспомоћну оставио. Збило се то 6. студенога лани око 20 сати.

Киша је лијевала те ноћи. Ана се наслонила на зид зграде и искрварила.
Беживотно тијело нашао је тек ујутро у 7 сати сусјед. Матеј и Ана у вези су били тек два мјесеца. Младићу ускоро у Осијеку почиње суђење за тешко убојство.
Матеј је те вечери причекао сљедећи влак па се вратио у Нашице. Путем је кроз прозор влака бацио Анин мобител.
Покуцао је прво на врата свога пријатеља, до којега је, иначе, свратио и прије стравичног убојства, око 16 сати, и то како би се преодјенуо из траперица у црну тренирку коју је, опет, прије оставио код њега.
Када се вратио, око 21 сат, видно растресен изустио је: “Убио сам своју дјевојку.” Шутјели су неколико тренутака, а онда је Матеј тражио своју одјећу да се поновно преодјене. Крваву је тренирку спремио у врећицу, а пријатељу је рекао нека му опере тенисице, што је он, како је казао полицији, “у страху и учинио” те четкицом изрибао трагове крви и блата.
Матеј је потом пробудио и пријатељева оца па и њему рекао: “Убио сам човјека, убио сам своју цуру.” Извадио је и окрвављени нож. Тражио је да га одвезу некамо и помогну му запалити врећицу с одјећом. Одбили су, а он је затим отишао. Били су у шоку, казали су истражитељима, нису вјеровали да је Матеј уистину убио. Повјеровали су тек када су ујутро на интернету прочитали да је у Кошки нађена мртва дјевојка па су се запутили на полицију.
Врећицу с крвавом одјећом и нож касније је на сметлишту пронашао брачни пар који иначе скупља предмете из отпада. Понијели су их кући. Матеј Шустек прво се бранио шутњом, а потом је рекао како га је дан прије злочина посјетио његов “најбољи пријатељ” Михаел Де Санта. Иначе, Михаел Де Санта је протагонист из акцијске видеоигрице Grand Theft Auto. Михаел му је, устврдио је, казао како га Ана планира повриједити и да је “треба елиминирати”.
По његовој причи, Михаел је и све испланирао па му је рекао и нека сутрадан у 17 сати дође на жељезнички колодвор у Нашицама. Тамо су, казао је, “обукли комбинезон који је он донио те су се одвезли у Кошку, гдје су Ану чекали сат времена”.
Наставио играти игрице
– Кад је дошла, Михаел Де Санта извадио је нож и набио га у њену лијеву страну врата, рекавши: “Bismele, Allahu Ekber”, или у пријеводу “У име Алаха. Алах је највећи”. Ана је почела бјежати и он ју је наставио убадати како би брже искрварила и како не би патила. Наслонила се на неку зграду и тамо је искрварила. Заједно смо је поновно благословили – рекао је Матеј у обрани.
Разишли су се, а Матеј је, наставио је, стигао кући око 23 сата, “сутрадан отишао с родитељима у шопинг и након тога играо игрице, а око 17 сати ухитила га је полиција.” Изјавио је и како није имао несугласица са својом дјевојком.
Вјештак психијатар оцијенио је пак како убојица не болује од душевног поремећаја, а није уочена ни психопатологија. Расправно је способан. Пријети му најмање десет година затвора. Суђење му почиње 7. рујна, а судит ће му судац Дарко Крушлин који суди, иначе, и браћи Мамић.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here