Део опозиције захтева да ОЕБС надгледа наредне изборе!

Поделите:

Укупно десет странака и грађанских покрета предали су данас председници Скупштине Србије Маји Гојковић званичан захтев да се на предстојеће београдске, и евентуалне парламентарне изборе, позове посматрачка мисија ОЕБС-а.

 

 

Званичан захтев потписали су Покрет „Бели-само јако“, Демократска странка, Иницијатива „Не да(ви)мо Београд“, Левица Србије, Народна странка, Нова странка, Покрет „Доста је било“, Покрет за преокрет, Покрет слободних грађана и Социјалдемократска странка.

 

 

Kао разлоге за позивање ОЕБС-а потписници су навели да грађани имају право на слободне и поштене изборе, да су претходни и председнички и парламентарни избори „обиловали незаконитостима и неправилностима које су констатоване у извештајима међународних и домаћих организација које прате изборе“, али и због тога што ниједна „досадашња препорука ОЕБС-а која се односила на претходне изборе није усвојена нити примењена на изборни поступак у Србији“.

 

 

 

Танјуг

Поделите:

1 COMMENT

  1. Definitivno je Vucicu lako da pobedjuje ovakvu opoziciju.Dobro je rekao da ce ih pobedjivati do 2040.Nema iza ovih pecata ni „O“ od opozicije.Prvo,prvo i prvo je izborni SPISAK.Sve ostalo je minorno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here