Десет ствари које би Хитлер направио да је победио

Поделите:

Адолф Хитлер и сви припадници Трећег Рајха били су увјерени да ће побиједити у Другом свјетском рату. Управо због тога нису припремали само планове борбе већ су детаљно радили и планове за владавину након побједе

Поврат земље америчким Индијанцима

Нацисти су били спремни на геноцид, али када је ријеч о до америчким Индијанцима, нацисти су их изненађујуће прихватили. Кад покоре Американце, обећавали су нацисти, вратит ће америчку земљу домороцима. Радили су с групом названом Америчко индијско савезништво и регрутирали су их као фашистичке симпатизере. Неки су чланови групе нису били само симпатизери и постали су прави окорјели нацисти. Поглавица Црвени облак украшавао је одјећу свастикама и држао говоре који су Јевреје називали „дјеца сотоне“.

Свемирско огледало

Без сумње, један од необичнијих нацистичких планова био је големо свемирско огледало простора. Наиме, нацисти су планирали ставити огромно огледало промјера 1,6 километара у орбити изнад Земље на 35,900 километара. Планирали су га користити као оружје из свемира и фокусираном снагом Сунца су могли палити било коју тачку на Земљи.

Азијски простор заједничког напретка

Наравно, и Јапан је имао своје планове. У својим ратним собама нацисти и Јапанци већ су искројили нове империје из свих дијелова свијета. Јапанци су се договорили да владају свим дијеловима свијета источно од 70. меридијана, дајући им највећи дио Индије. Јапанско царство одабрало је да иде с пријатељски настројеним именом „The Greater East Asia Co-Prosperity Sphere“. Било је то царство испуњено пријатељским ријечима одабраним да вас одврате од њихових мрачних, пријетећих значења. Људи сваке освојене нације бит ће обучени да буду „вође свога народа“ претварајући их у јапанске марионете.

Нацистички живи зид 

Нацистичка обрана против новог јапанског царства морала је започети на 70. меридијану на истоку. С временом, били су сигурни, доћи ће до рата између двају нових владара свијета и требају бити спремни. План је био да успоставе „живи зид“њемачких колониста који ће боравити дуж границе рађајући дјеце колико су могли. Сватко способан који је служио 12 година у нацистичкој војсци морао је бити послан на источну границу, дати му фарму и пиштољ и наредити да има што више малих нациста.

Изазивање америчко-британског рата

Унаточ стварима које је особно рекао у приватном разговору Црвеном облаку, Хитлер је јавно тврдио да нема планова за напад на Сједињене Државе. Идеја, једном је рекао новинару магазина Лифе, била је „фантастична као инвазија на Мјесецу“. Он је оптужио параноике за „ратохушкаче“ који су мислили да је страх „профитабилан за посао„. Али кад Американци нису слушали, окренуо је плочу.

Фото: Bundesarchiv
Фото: Bundesarchiv

„Моји осјећаји против Американаца су осјећаји мржње и дубоке ревулзије“, рекао је једном свом особљу. „Све о понашању америчког друштва открива чињеница да је половица јудаизираних, а друга половина негроидна.“ Ипак, није мислио да ће морати заузети Америку. Прије него што је Америка ушла у рат на страни савезника, био је сигуран да ће искористити прилику за напад на Велику Британију. И када су се придружили, инзистирао је Хитлер да је то све само дио дугорочног плана за уклањање Британаца.

Поробљавање источне Еуропе

Неће бити изненађење да су нацисти били одлучни у убијању сваке јеврејске особе на планети, али њихови планови за геноцид нису се тамо зауставили. Славени у Источној Еуропи били су сљедећа „расно непожељна“ скупина коју се треба искоријенити. У вријеме када је рат завршио, Хитлер је већ покренуо неке планове. План се звао Генералплан Ост и била је систематска операција за брисање Славена и њихове културе с лица планете.

Први на мети су били вође. Прије него што је рат завршио, нацисти су већ „ликвидирали“ совјетске елите и све оне који су имали културни утјецај. Али да су нацисти освојили Русију почели би депортације 31 милијун Славена у Сибир да раде као робови у логорима присилног рада. Други би били послани на робовску трговину израђену према америчком моделу ропства. А како би их замијенили, требало би послати 10 милијона етничких Нијемаца како би започели нове, расно чисте породице. У року од 30 година, 50 милијона људи било би депортирано у робовске логоре или убијено. Готово сва Источна Еуропа била би избрисана.

Гандхијево убиство

Године 1938., прије рата, Хитлер је савјетовао британском министру вањских послова. „Убиј Гандхија“, рекао му је. „А ако то није довољно да их смањимо на подношљиву разину, упуцај десетак водећих чланова Конгреса.“ Што се тиче Хитлера, Британци су превише попуштали мирним просвједима Махатме Гандхија. Хитлер је сматрао да су Индијци „нижа раса“ који је требало бити подвргнута аријској владавини – и да је преузео свијет, планирао је савјете провести у дјело.

Поробљавање свих Британаца

Док је рат бјеснио, а Британци су се одбили предати, Хитлерови позитивни осјећаји према Британцима дух почели су блиједјети. Након неког времена само је желио уништити своје животе – и већ је имао план како ће то учинити. Ако је Британија пала под нацисте, хтјели су увести нови закон. Сваки мушкарац између доби од 17 и 45 година требао би бити пребачен у континенталну Еуропу гдје би били присиљени радити као робови.

Успостављање муслиманске власти на Блиском истоку

Хитлер је био изненађујуће промуслимански оријентиран. И он и Хеинрицх Химмлер жалили су се да је Њемачка хришћанска земља. Хитлер је рекао:

Мухамедова религија би била много више компатибилна с нама него хришћанство.“ Раније је обећао Блиски исток Италији. Али како је рат наставио, почео је мијењати своју причу. Пронашао је сродну душу у Haj Aminu al-Husseiniju, јерузалемском великом муфтији, који му је рекао да имају исте непријатеље:

„Енглези, Јевреји и комунисти“.

Преобраћење у Јеховине свједоке

То не значи да би цијело нацистичко царство било муслиманско, иако, да је Heinrich Himmler остварио своје планове, источна Еуропа би се претворила у другу религију: Јехови свједоци. Нацисти су побили десетке хиљада Јехових свједока у концентрацијским логорима. Али их је масовно убијао, Химмлер је чудно поштовао религију.

„Ако се њихов фанатизам може искористити за Њемачку“, рекао је једном, „бит ћемо јачи него што смо данас“.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here