Динко Грухоњић добио пресуду да није Сабахудин

Поделите:

Програмски уредник Независног друштва новинара Војводине(НДНВ) Динко Грухоњић добио је судски спор против дневног листа  Информер због „вређања и пежоративног надимка „Сабахудин“, који су новинари овог листа употребљавали сваки пут када су о њему писали“ – наводи данашњи Данас.

Иако је реч о првостепеној пресуди, Грухоњић се нада да она може да буде пример како се треба супротставити „нечему што се назива новинарством“.

Динко тврди да су му надимак САБАХУДИН пришили неонацисти.

– Kо год да је усвојио тај надимак, сматрам га блиским фашистима и неонацистима – каже Грухоњић.

Он додаје да је тужена страна током читавог процеса покушавала да докаже да се он заиста зове Сабахудин. Kада је тужилаштву доставио извод из матичне књиге рођених, тражили су му и осталу документацију као и све измене из књиге рођених. Након што су утврдили да му то није име, власник Информера је последњег дана суђења применио другу тактику.

– Драган Ј. Вучићевић је рекао како сам под тим именом познат у новинарским круговима и како ме колеге тако зову. Kада сам га питао које су то колеге, поименце је навео седам, осам „колега“, очигледно Вучићевићевих истомишљеника. И хвала му на томе – истиче Грухоњић.

Према првостепеној пресуди Вишег суда у Београду, Информер ће Грухоњићу морати да плати 100.000 динара, да јавно објави пресуду и да га никад више не назове Сабахудин. Он каже да ће и убудуће тужити сваког ко га назове овим скаредним надимком.

Данас

Поделите:

2 COMMENTS

  1. Шта је скаредно у „Сабахудину“? Беше неки певач севдалинки, презиме му је било деликатније??!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here