Ђилас у страху, остаје без гласова, жели да забрани све конкуренте!

Поделите:

Како „Ало!“ сазнаје, Драган Ђилас, кандидат за градоначелника, у жељи да приграби сваки опозициони глас не само да је покушао да обори листу Љубише Прелетачевића Белог него је то исто покушао да уради и са листом ЛДП-а!

Републичкој изборној комисији стигла је притужба од једног наводно забринутог бирача (име и презиме познато редакцији) у којој тврди да је ЛДП листу предао са седам минута закашњења у односу на крајњи рок, односно у 00.07, због чега мора бити поништена.

prigovor приговор , Фото: Ало!

– ГИК је прогласио листу, иако је према службеној евиденцији која произлази из садржине пријемног штамбиља, а у складу са правилима канцеларијског пословања, у седишту ГИК-а примљена 17. 2. 2018. у 00.07, дакле, службено по истеку прописаног рока за подношење изборних листа за избор одборника Скупштине града Београда – стоји између осталог у приговору на листу.

prigovor приговор , Фото: Ало!

– Један од Ђиласових симпатизера је на његов директан наговор писао је ГИК-у и покушао да сруши листи како би ЛДП-у било онемогућено учешће на овим изборима. Ђилас би био најсрећнији да ниједна опозициона опција не учествује на изборима и да опозициони гласови не могу да се распоређују или, како он воли да каже, расипају – каже наш извор.

Коментаришући наша сазнања, Ђорђо Жујовић, први на листи ЛДП-а, за „Ало!“ каже да је поражавајуће чиме се све служе појединци у овој изборној кампањи.

Ldp logo
Лдп лого, Фото: Принтсцреен

– Подметање наводно забринутих грађана, који су иначе активисти странака и као такви пишу жалбе, само је показатељ политичке културе, односно спремности буквално на било шта због гласа на изборима. То не може да заустави ЛДП, нити наш концепт, који се баш бори за другачији начин бављења политиком, у којој неће бити места за сплеткарење, интриге и подметања и ту никада нас нећете наћи. Знамо ми врло добро ко пише жалбе без основа, данима сплеткари против нас и жалосно је што у томе нема ни трунке политике, него се све свело на лични обрачун, ваљда ЛДП не треба да постоји, зато што су сви сем нас спремни да се баве политиком на начин због којег су људи и побегли из политике – рекао је он.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић за „Ало!“ каже да је Ђилас „дављеник који се хвата за сламку“.

– То што је Ђилас урадио говори о несигурности и његовој свести да је веома слаб и да би евентуално могао да постигне неки резултат само ако не би било друге опозиције. Он овим у старту признаје своју слабост и свој пораз. Неко ко се бори да изгура конкуренцију уместо да је победи, тај унапред указује на то да је поражен на изборима. Он је дављеник који се хвата за сламку – каже Анђелковић.

АУТОР: Јелена Ђондовић

alo.rs

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here